Aquest dissabte és la data límit perquè els encara precandidats oficialitzin la seva intenció de presentar-se als comicis del proper 18 de juliol, i n’hi ha que ja han començat a jugar brut, o com es diria futbolísticament, a no respectar el “Fair Play”.

La proclamació oficial de candidatures es farà entre dilluns i dimecres vinents, una vegada que s’hagin validat les signatures que es presentin, i la campanya pròpiament dita començarà a partir de dijous i finalitzarà el següent dijous dia 16.

Doncs bé, ja hem pogut veure com els dos expresidents, a qui tots els mitjans es capfiquen a dir que són els únics que tenen possibilitats i que serà un frec a frec, han fet joc brut en alguna ocasió durant aquest dies.

No entenc la dèria d’alguns mitjans de concentrar les notícies en aquests dos personatges i de dir i repetir que només un d’ells serà l’elegit pels socis.

D’entrada, estic segur que hi haurà més candidats, ja que algun més passarà el tall de les signatures i em mullaré, crec que l’Agustí Benedito el passarà amb bona nota, que tornarà a donar la sorpresa com ja va fer en les darreres eleccions en les que va quedar segon amb més de 8.000 vots, contra tots els pronòstics. Però també crec que possiblement en Toni Freixa i en Jordi Farré passaran el tall justets.

És curiós veure com l’únic que no mostra el seu equip a la web electoral és l’expresident Laporta, per què serà? És un més dels seus tics personalistes i d’afany de protagonisme de qui vol tornar al Barça pel clar fracàs del seu pas per la política catalana?

El precandidat Josep M. Bartomeu, que de ben segur té al darrere a Sandro Rosell, tot i no ser un president electe, ha fet coses bones i ha donat suport al moviment penyístic, però s’equivoca en voler continuar amb el patrocini de Qatar, o amb l’Espai Barça, tal i com el van concebre, ja que no serà fàcil d’assumir pel segur increment de costos que tindrà.

El Sr. Josep M. Barnils, que ha format part de la seva junta dins de la Comissió Social del Club, ha adreçat una carta de “comiat” a les penyes, datada a 29 de juny, en la que en el seu darrer paràgraf es pot intuir, jo així ho he fet, que demana el vot pel Sr. Bartomeu. No em sembla gens correcte.

M’ha xocat també que prometin no augmentar els abonaments fins el 2021, recordeu que amb l’anterior candidatura de Laporta van prometre no augmentar els carnets de soci i després van augmentar un 40% els abonaments. No voldrà fer ara el mateix però a la inversa?

Cal reconèixer que dins la seva candidatura hi ha un gran personatge, en Dídac Lee, un figuerenc de reconegut prestigi internacional en el món de les noves tecnologies, que ha fet del Barça el Club amb més seguidors del món a les xarxes socials, entre d’altres fites dins el seu camp. Seria bo, que guanyi la candidatura que guanyi se’l tingués en compte per continuar liderant la seva parcel·la.

Finalment, un pensament en veu alta, i és que no m’agradaria tenir un altre president que hagi de marxar per cames pel cas Neymar o pels negocis amb Qatar, o el que seria pitjor, que s’acabés dictant la sentència de més de 2 anys sol·licitada per ell als tribunals de justícia.

Bon cap de setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada