Qui guanyarà la Champions?

Aquesta setmana hem pogut veure les semifinals de la ChampionsLeague des de la ‘barrera’, ja que malauradament el nostre equip va ser eliminat per un potent Atlético de Madrid.

Per sorpresa de molts i confirmació d’altres, aquest dimarts el Real Madrid va tornar a jugar a futbol, a un futbol de contracop molt efectiu i, fins i tot, m’atreviria a dir que atractiu fins a cert punt. El cas és que van plantejar molt bé la semifinal i la van jugar amb intel·ligència i molta intensitat, sobretot a la tornada, i potser esperonats per l’ensurt patit contra el Borussia en el segon partit dels quarts.

Mal que ens pesi, són uns dignes finalistes i cada vegada es nota més el canvi d’estil que ha implantat Ancelotti, dins i fora del camp, un estil més propi d’un gran club que no al que ens havien acostumat darrerament.

Aquest dimecres es va confirmar el que tots creiem i desitjàvem, la classificació de l’altre equip de la capital espanyola, l’Atlético de Madrid, per a la final, després d’eliminar al Chelsea del nostre ‘bon amic’ Mourinho.

Els de Simeone van fer un gran partit, com ja és habitual en ells aquesta temporada i són un gran rival a batre pels blancs.

He volgut jugar una mica amb les estadístiques, per intentar animar-me i creure en qui pot ser el guanyador aquest any, però no sé si me n’he sortit prou bé, m’explico:

Si ens fixem en les darreres 6 edicions de la Champions, és a dir, des de la temporada 2007/2008 fins a la passada, observem amb curiositat i certa sorpresa, que de moment anomenarem agradable, que les que no hem guanyat nosaltres (2008/09 i 2010/11) les ha guanyat l’equip que ha eliminat a l Barça, pel que es podria dir que l’Atlético serà el guanyador d’aquesta edició, com així ho van ser el Bayern (2013), Chelsea (2012), Inter (2010) i Manchester (2008).

Fins i tot, si volem afinar més, podem veure que el Madrid també ens va eliminar a les semis quan al 2002 es van proclamar campions.
El cas és que l’Atlético ens ha eliminat als quarts de final, no a les semifinals, pel que si mirem els altres anys en que el Barça va participar, veiem que l’equip que ens ha eliminat abans de les semis no s’ha proclamat mai campió. És el cas de 2007 en que ens eliminava el Liverpool i va guanyar el Milan, del 2005 on ens eliminava el Chelsea i guanyava el Liverpool i al 2003 que ens va eliminar la Juventus i va guanyar el títol el Milan.

Per tant, que cadascú agafi la vesant que més interessant vegi o que millor li sembli per motivar-se, però jo em quedo amb el següent pensament: de les darreres 11 participacions en Champions del Barça, en 3 ens hem proclamat campions i en 5 ho ha fet l’equip que ens ha eliminat, mentre que només en les altres 3 ho ha fet un altre equip.

Guanyi qui guanyi, de segur que es veurà un gran partit de futbol.

Bon cap de setmana.