¿Qui controla l’Estat?

L’Estat ens protegeix dels malfactors, però, ¿qui ens protegeix de l’Estat? En un món en el qual segons ens diuen, cada vegada hi ha més perills, els arguments a favor de fer dels governs gran germans que per la nostra seguretat ens controlen, sembla més proper que mai.

No obstant això encara queden alguns que consideren que els governs no han de ficar-se de forma impune en la vida dels usuaris. És el cas de Twitter que recentment va alertar a 11 usuaris que hackers patrocinats per l’Estat podrien haver intentat accedir al seu compte de la xarxa social per treure informació d’ella.

Segons ha informat The Verge entre els 11 usuaris alertats estarien investigadors de masses, professionals de la seguretat o organitzacions relacionades amb la privacitat. Tots ells com podem comprovar són enemics potencials de l’Estat.

No és la primera vegada que òrgans governamentals de una manera o altra proven de hackejar comptes aliens ni la primera vegada que una empresa avisa als seus usuaris. Anteriorment Google i Facebook ja havien alertat als seus clients de possibles irrupcions no desitjades.

Si tornem a la primer pregunta que inicia aquesta notícia podem respondre: si ara són les empreses les que vigilen l’Estat, apanyats anem.

Per Tecnonews