Querella contra PwC, BPA i l’AREB dels afectats pel bloqueig de comptes de BPA

La plataforma d´afectats per BPA ha presentat una querella contra el banc intervingut, PricewaterhouseCoopers i l’AREB i diversos integrants d’aquests organismes pel bloqueig de comptes de tres residents sospitosos de blanqueig. Demanen que la Batllia desbloquegi els fons i els indemnitzi per danys i perjudicis.

L´acció penal iniciada per tres residents està dirigida, en primer lloc, contra els empleats de PricewaterhouseCoopers, que figuren com a responsables de l´anàlisi de comptes de BPA, i contra la filial espanyola d´aquesta empresa auditora nord-americana. L’acció judicial també està dirigida contra els cinc membres del consell d’administració de l’AREB i la pròpia agència i contra l’administrador de BPA i el banc intervingut.

En primer lloc, se’ls acusa de prevaricació ja que els demandants entenen que totes aquestes persones i entitats no tenen autoritat per bloquejar els comptes dels clients. A més, es considera que són responsables d’apropiació i d’infidelitat en la custòdia de documents. Aquesta darrera acusació és pels documents dels clients que s’han extraviat i per la informació confidencial divulgada vulnerant el secret professional i bancari.

La querella la interposen tres persones que han vist bloquejats els comptes a BPA i volen que sigui el batlle qui decideixi si tenien una operativa sospitosa de blanqueig, com va determinar l’AREB. Finalment, reclamen que si el batlle els dóna la raó puguin accedir als seus fons i percebin una indemnització per danys i perjudicis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.