Queixes a la CASS per problemes en els pagaments de les suspensions temporals de contracte

Treballadors d'un centre de jardineria
Un treballador d’un centre de jardineria. Foto: ARXIU

Aquest juliol s’han abonat 8.375 prestacions corresponents a assalariats afectats per una suspensió temporal del contracte de treball. Una xifra lleugerament inferior a la del mes passat. En el que portem d’agost, ja s’han abonat al voltant de 4.000 prestacions. La CASS reconeix que està rebent queixes de persones que fins dimecres no havien percebut les quantitats corresponents.

Al mes de juny es van liquidar 9.717 prestacions a assalariats afectats per una suspensió temporal del contracte de treball. Una mica menys, 8.375, al juliol.

Les demandes s’han de cursar a començament de mes i en aquest sentit aquest agost s’ha detectat una reducció important, ja que fins a la data s’han presentat 4.101 demandes.

355 empreses estan pendents de validar la cotització electrònica, condició indispensable perquè el treballador rebi la prestació.

Precisament aquesta situació ha generat una allau de queixes els darrers dies a la CASS, quan a la pràctica la situació té l’origen en un retard de les empreses en el moment de fer el tràmit de validació de les cotitzacions.

Pel que fa als treballadors per compte propi, aquest juny es van tramitar 1.792 demandes de prestació. Al juliol van ser 1.803 i en els primers dies d’agost ja xifra se situa en 424.

TOTES LES NOTÍCIES