Què són els ancoratges Isofix?

isofix

El sistema de retenció infantil Isofix consisteix en dos punts d’ancoratge que van units al xassís del cotxe i que serveixen per deixar correctament instal·lades en les places posteriors les cadiretes per a nadó homologades. 

Però també poden incorporar un tercer punt que evita que la cadireta es pugui moure, aquest pot anar col·locat sobre la part posterior del seient, en el terra o en algun lloc del xassís.

L’ús de les cadiretes infantils és obligatori per llei segons el Reglament de Circulació de l’Estat Espanyol, que diu que “Les persones, l’estatura de les quals no abasti els 135 cm d’alçada, hauran d’utilitzar obligatòriament un dispositiu homologat adaptat a la seva talla i al seu pes”. 

Tanmateix, “Les persones l’estatura de les quals sigui igual o superior a 135 cm i no superi els 150 cm, podran utilitzar indistintament un dispositiu de retenció homologat adaptat a la seva talla i al seu pes o el cinturó de seguretat per a adults”.

Es poden trobar dos tipus de cadires infantils: les universals i les no universals. 

Les primeres inclouen un cinturó per subjectar-les al tercer punt d’ancoratge, mentre que les segones estan homologades només per a dos punts d’ancoratge. 

Tots els vehicles fabricats a partir de l’any 2011 han d’incorporar el sistema d’ancoratge Isofix.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat