Què passa quan et mossegues les ungles?

ungles

Portes anys mossegant-te les ungles? o ets de les que insisteix a algun amic o familiar perquè deixi de fer-ho? En l’actualitat, i segons dades d’Ipsos, el 15% dels espanyols tenen aquest mal hàbit i el percentatge arriba al 42% quan es tracta de joves de 21 a 25 anys. Aquest costum es coneix científicament com onicofàgia, és habitual en pacients que pateixen estrès, insatisfacció personal i angoixa, i és, malauradament, un dels trastorns nerviosos més freqüents tant en nens com en adults.

Mossegar-se les ungles és un hàbit poc estètic, però és el prejudici que causa a la nostra salut el que converteix aquest costum en un gran enemic a batre. Abans de tornar a mossegar-te les ungles, recorda el mal que produeix a les dents, les genives i en les pròpies ungles:

– Desgasta de manera visible les dents, provoca la seva deformació i que surtin de la seva posició natural.
– Pot provocar infeccions a les genives.
– El constant rosego de les ungles impedeix que creixin i afavoreix l’aparició d’infeccions com la paroniquia, que causa pus, inflor i envermelliment a les proximitats de l’ungla. També són comuns les berrugues en els dits causades pel virus del Papiloma Humà. A més, aquestes infeccions, en molts casos, es traslladen a la mucosa oral danyant boca i genives.

A què estàs esperant per deixar de mossegar-te les ungles? Sí, ja sabem que deixar-ho no és tan senzill com dir-ho i que si la teva mare amb els seus mil invents (pintar-te les ungles, posar-te guants …), i tot l’amor del món no ho va aconseguir és complicat que puguem solucionar-ho. Però complicat no és impossible. Aquí et proposem una sèrie de productes que t’ajudaran a deixar de mossegar-te les ungles. Tots contenen denatoni, l’actiu més amarg que es coneix en l’actualitat.

Aquest retolador combina l’extracte d’aranja, la biotina (que afavoreix el creixement de les ungles) i el denatoni. A més, com no aporta lluentor és ideal per a homes i dones. Es recomana seguir el tractament almenys 18 dies, aplicant el producte dues vegades al dia i combinant-ho amb l’app de Raylex perquè la teràpia sigui total. El seu preu: 16,68 €

Excinail + Stop Ungles, de Excinail. Amb només una aplicació al dia, aquest esmalt unisex combat la mania de mossegar-se les ungles a través d’una fórmula sinèrgica composta també per denatoni.

Stop bitting, de Kiko. L’esmalt conté actius enfortidors que deixen les ungles més resistents mentre que ajuden a contrarestar la exfoliació i el trencament. No conté ingredients agressius afegits com el toluè o la resina formaldehid. El seu preu 1,40 € / 11ml (abans, 4,90 €)

Cuticle Oil +, d’Orly, un oli d’onagra amb extracte de cireres silvestres i flor de taronger específic per cuidar les cutícules danyades, perquè els que es mosseguen les ungles també roseguen les cutícules i les pells que envolten les ungles. El seu preu 13,75 €

I per enfortir les ungles fràgils i trencadisses et proposem Unglax Endurador, de Unglax. El seu principi actiu són les ceramides, que proporcionen resistència i protecció extrema a l’estructura unguial i respecta la hidratació natural de les ungles. El seu preu: 7,85 €

Per Belleza Activa / AMIC