Què menjar quan es té gastroenteritis

Un home amb mal de panxa
Un home amb mal de panxa (iStock)

El tractament dietètic de la gastroenteritis és simple: repòs, dejuni i abundant líquid, encara que si la infecció és més greu, pot requerir tractament mèdic. Els símptomes comuns són nàusees, ganes de vomitar i diarrea, acompanyades de molèsties estomacals, debilitat i malestar general i, a vegades, febre.

El repòs i una dieta líquida són les claus perquè una gastroenteritis remeti. Sovint, no és necessari prendre medicaments per a superar la infecció, excepte un analgèsic si puja la febre.

Convé beure abundant líquid per a ajudar a eliminar els gèrmens del cos i, al mateix temps, prevenir la deshidratació. L’aigua amb llimona, les infusions digestives, o les begudes isotòniques són bones opcions.

A mesura que els vòmits o la diarrea cessen, s’inicia l’alimentació sòlida amb llets fermentades descremades amb bifidobacteris. Els líquids i els iogurts seran la base de la dieta durant les primeres 12-24 hores.

En el període agut, després de la pausa de repòs digestiu (dejuni), la característica de la dieta és la introducció progressiva d’aliments de caràcter astringent i sense residu (sense fibra), amb la finalitat de normalitzar el funcionament intestinal.

Quan l’evolució és favorable, cal recuperar una alimentació normal.

 

Per Consumer/eroski.com 

TOTES LES NOTÍCIES