Disciplina de la psicologia que estudia les diferents repercussions que es donen en les persones depenent de la posició espacial que tinguin aquestes amb els altres o un entorn.

Has entrat en una reunió i t’has sentit incòmode, o has anat a una presentació i t’has sentit exclòs? No se li sol donar molta importància a aquesta matèria, però creu-me la té.

Com col·locar les cadires, seients, taules i altres és molt important sobretot en la mesura de l’èxit que es vulgui aconseguir, part de l’èxit de qualsevol acte, reunió, esdeveniment, es veu influït per com se sentin els assistents i el ponent. Aquesta és una missió per a la psicogeografia, és a dir, com col·loquem a les persones entre elles i en relació a l’espai.

Hi ha moltes i variades modalitats des de la taula en forma d’U, taules rodones, taules quadrades, col·locar les cadires en modalitat teatre o semicercle. En els casos de trobada entre sol dues persones, els hi ha de cadira front cadira, cadires conjuntes, una cadira col·locada darrere de l’altra…

Per tant un dels requisits per a algú que vulgui muntar una presentació, una entrevista, una reunió… Serà plantejar-se com col·locar l’espai, i com vulguis que se sentin (de sentir), els assistents.

La psicogeografia també té en compte que existeixen llocs estratègics, que sense dir gens, tots els assistents saben que és el lloc del ponent, amfitrió, director, cap… Per a això s’utilitzen diferents tipus de seients, butaques, cadires…posició estratègica de lloc, espacial de la sala…

Això pot ser útil o pot ser contraproduent depenent de l’objectiu.

La idea és fer sentir a la gent com? un equip, en el cas de companys d’una empresa. Com estranys en el cas d’una presentació en un amfiteatre. Com subordinats en una reunió de treball. Com aliats, com amics, enfrontats, en una entrevista… ara bé una vegada tinguem clar què volem aconseguir, caldrà tenir en compte la psicogeografia per saber quina és la millor forma per aconseguir-ho.

Com veieu hi ha moltes formes d’interactuar, i la psicogeografia ens aporta molt més del que al principi podríem creure, no cal sobreestimar-la.

Per montseherrera.com / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada