La motivació, aquest constructor del que tothom parla, anhela però que molt pocs saben definir. La motivació és un ingredient altament desitjat per poder aconseguir l’èxit en diferents facetes de la nostra vida, però què és exactament? La motivació no és un ens màgic ni caigut del cel, sinó un concepte que indica el per què del nostre comportament, ja que els éssers humans actuem perquè tenim motius per fer alguna cosa.

La motivació són una sèrie de passos que ens mouen a actuar.

De vegades, quan només trobem el desànim i la motivació escasseja dins del nostre interior, sembla que tot es torna fosc i que la llum que abans il·luminava s’ha apagat sense una esperança raonable de tornar a encendre. Però hi ha una cosa que amb el desànim s’oblida: després de la tempesta, sempre arriba la calma.

La motivació és una de les claus que ens empeny a prendre decisions i a avançar, és el que ens ajuda a donar-li continuïtat al moviment. Si et falta la motivació, probablement t’hagi assaltat la temptació de pronosticar. Amb el temps, si no busques solucions acabaràs renunciant als teus projectes i colpejant fortament la teva autoestima, ja que els sentiments de culpabilitat no trigaran a aparèixer.

La manca de motivació pot venir pel desànim a causa de diferents circumstàncies de la vida, com quan no es troba una feina i acabes pensant que la millor opció és tirar la tovallola. En aquests moments de crisi, on sembla que tot són tenebres, es poden trobar maneres de sortir-ne. Per a això és necessari no donar-se per vençut i provocar a la motivació quan no apareix de manera natural.

Si la motivació no t’acompanya quan vols fer una tasca, en primer lloc pensa per què la vols fer. Les raons per les quals vols fer alguna cosa serà la teva força impulsora i t’ajudarà a aconseguir tot el que et proposis. Una sola raó de pes serà prou fort per treure tot el teu coratge emocional i fer el necessari per aconseguir-ho.

Però, si no sents cap motivació o creus que no tens forces per aconseguir el que t’has proposat, és perquè la raó que hi ha darrere d’aquesta tasca no és prou fort, és a dir, realment no t’interessa.

Un exemple per entendre-ho millor són les persones que volen deixar de fumar. La majoria de vegades aquestes persones ho deixen per una raó de pes, com que si segueixen fumant podrien tenir greus problemes de salut. Però si no deixen de fumar, és perquè no estan convençuts que realment vulguin fer-ho. Quan pensis en els teus objectius, hauràs pensar si són els prou forts perquè aguantin tota la implicació emocional que et demanen. Si la motivació no t’acompanya, hauràs pensar el propòsit pel que vols fer-ho i tenir-ho molt present per aconseguir els teus objectius. El propòsit no serà altre que el de potenciar la motivació intrínseca.

Quan sentis que no tens ganes de continuar cap endavant o que les coses no marxen com tu vols que funcionin cal que treguis del teu interior la perseverança i el coratge, l’orgull ben entès. No val amagar-se al paper de víctima o en pensar que tot el dolent et passa a tu, això no té cabuda si vols aconseguir sentir-te bé i motivar-te per aconseguir els teus objectius.

És important recordar que quan es volen aconseguir coses no és la meta l’important, sinó el camí. Gaudeix del que fas i la motivació romandrà amb tu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada