Què és el microbioma capil·lar i per què és tan important cuidar-lo per a tenir una cabellera sana?

Una dona rentant-se el cabell
Una dona rentant-se el cabell (Pexel)

Haver de cuidar-nos per dins i per fora és l’única via per a sentir-nos bé. En la cura del cabell passa el mateix, una cabellera sana i radiant no s’aconsegueix de la nit al dia, és el resultat del compromís amb la nostra cura. A més, és fonamental acaronar també la part que no es veu, el cuir cabellut, i en concret el microbioma capil·lar. Per què? T’ho expliquem en aquesta entrada.

Microbioma capil·lar: què és i com cuidar-lo

El manteniment del cabell i el seu creixement són algunes de les missions que exerceix el cuir cabellut i, al contrari del que podem pensar, mentre més població microscòpica albergui, més saludable serà. I això què suposa? Doncs que serà més resistent a les agressions externes i, per tant, menys sensible, sec o desescamat.

El cuir cabellut manté la mateixa naturalesa que la resta de la pell, que és l’òrgan més visible, pesant i gran del cos. Després de l’aparell digestiu, és el lloc on més bacteris resideixen. Aquestes, conegudes com a «microbioma cutani», s’encarreguen de protegir l’organisme i és que, mentre menys hi hagi, més fàcilment entraran els patògens en el nostre cos, ocasionant inflamació, envelliment i desequilibri.

La contaminació, el sol, les eines de calor, la temperatura de l’aigua i l’estrès són grans enemics de la seva salut. Si no cuidem el microbioma capil·lar, el malestar i la irritació poden guanyar protagonisme i la cabellera pot quedar-se sense lluentor ni força.

 

Com cuidem el microbioma capil·lar?

El primer pas per a cuidar el microbioma capil·lar és rentar el cabell de manera correcta. Nuggela & Sulé ens proporciona una sèrie de claus per a optimitzar la nostra higiene capil·lar.

1. Ideal rentar-se el cabell cada tres dies, si t’ho pots permetre. En el cas del cabell gras, cada dia, però amb una sola dosi.

2. Raspalla’t la cabellera abans de rentar-la.

  1. Abans d’aplicar el xampú, hem d’humitejar completament el cabell amb aigua temperada.

4. No t’excedeixis amb la quantitat de xampú.

  1. A més, aplica-lo primer en el palmell de la mà i després el distribueixes pel cuir cabellut.

6. Fes un massatge al cabell amb el producte durant almenys tres minuts i repeteix l’aplicació dues vegades. Així s’activa la circulació sanguínia i es millora la nutrició de la beina epitelial.

  1. La resta de cabellera, mitjans i puntes, es rentarà amb l’escuma que es llisca des del cuir.
  2. Per a aclarir, empra aigua temperada i acaba amb un doll d’aigua freda, que proporcionarà a la cabellera un plus de lluentor.

També és molt important apostar per productes que respectin el mantell hidrolipídic, i seguir hàbits de vida saludable, cuidant l’alimentació, realitzant activitat física i garantint el correcte descans de la nostra ment i cos.

 

Per bellezactiva.com

TOTES LES NOTÍCIES