L’estiu ja està acabant i, després d’ell, arriben reptes per a tots els membres de la família. Alguns començaran la universitat, començaran en un nou treball o decidiran donar un canvi a la seva vida. En tots aquests escenaris es fa necessària la mateixa eina: l’ordinador.

I és que el 78,4% de la població del país té un ordinador, o el que és el mateix, una de cada quatre persones que resideixen a Espanya tenen un PC, segons les xifres ofertes per INE el 2017. Al mercat hi ha milers de models i marques amb ordinadors al seu catàleg. Un estudi de mercat realitzat per Lenovo per Bloc de Gangues ha descobert algunes de les característiques més buscades pels que volen fer-se amb un nou dispositiu.

Els resultats d’aquesta enquesta mostren que de cada 10 persones, 7 comprarien un ordinador portàtil, 2 un de sobretaula i 1 un dispositiu convertible. El principal motiu és que els consumidors busquen un dispositiu que puguin treure de casa de tant en tant (34,5%) o que els permeti usar-lo en diferents zones de la mateixa (21,4%). Encara que un 33,3% afirmen que no mouran l’ordinador del seu lloc i es mantindrà sobre una taula.

La mida de la pantalla és molt important per a l’usuari, la majoria de les ordinadors tenen una pantalla entre 13 i 17 polzades. Més de la meitat dels enquestats, un 52,7%, volen una ordinador de 15 polzades, còmode tant per a ser usat sobre de la taula com per moure-ho. N’hi ha que demanen una pantalla més petita per poder transportar-lo amb més facilitat, en concret un 29,5% de les persones que van participar en aquest estudi comprarien també una pantalla de 14 polzades i un 21,5% estarien còmodes amb una de 13 polzades. I els que volen substituir l’ordinador de sobretaula, busquen una pantalla de 17 polzades, el 28% dels enquestats. El que no deixa lloc a dubte és que la resolució preferida és la Full HD.

Entre les característiques més específiques, destaca que gairebé 8 de cada 10 persones busquen que el sistema operatiu sigui de Windows, mentre que IOS només és exigit pel 4,8% dels compradors. Els processadors més demandats són els mitjans o avançats, de l’Intel Core i5 i del AMD 8 en endavant. Pel que fa a la RAM, els usuaris consideren adequada una memòria d’entre els 8 i 16 GB, elegida pel 86% dels futurs compradors.

En la despesa que es farà per aquest tipus de dispositius també hi ha moltes diferències. Els consumidors estan disposats a pagar fins a entre 200 i 1.000 euros segons model, la marca i la configuració. El preu més buscat és un ordinador entre els 400 i els 800 euros. Tan sols un de cada quatre persones estaria disposada a pagar més de 1.000 euros en un PC.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada