Quatre voluntaris ofereixen tallers gratuïts a la Massana

Posar els coneixements propis a favor de les persones que ho puguin necessitar. Amb aquesta voluntat el Comú de la Massana posa en marxa un programa de voluntariat, que dóna el tret de sortida amb quatre tallers.

“Hem notat que cada cop hi ha més persones amb ànim solidari que s’ofereixen per ajudar als altres”, assegura la consellera de l’Àrea Social, Pilar Gabriel, que anima a tothom que vulgui a sumar-se al projecte. De fet, ja està previst que de cara al setembre s’ampliï el nombre de propostes, ja que hi ha altres persones que han contactat amb el Comú per oferir cursos gratuïts.

Dos dels tallers estan adreçats a millorar el benestar de persones que pateixen dolències, com per exemple, els malalts de càncer que estan patint sessions de quimioteràpia. D’una banda, poden optar per teràpies de reiki, a càrrec de Fernando Herrador. El reiki és una tècnica de sanació oriental reconeguda per l’OMS, que pot ajudar a assimilar millor la quimio i pot contribuir a què les defenses no baixin. D’altra banda, també s’ofereix un taller de relaxació i maquillatge facial, amb Line Jeuland, que compta amb la col•laboració d’Anna Gimeno. Els tractaments de quimioteràpia són agressius i amb aquest taller s’ensenyarà com hidratar la pell i també les tècniques de maquillatge per sentir-se bé. Tant Herrador com Jeuland remarquen que ofereixen els seus coneixements a qualsevol persona que ho necessitin, per millorar el seu benestar.

Els altres dos tallers estan adreçats a la gent gran. Nani Rodríguez proposa un taller de ioga facial, per cuidar tant la imatge facial com psíquica. Les sessions consistiran en mostrar com s’ha de gesticular i petits massatges de cara, coll i crani, amb la finalitat d’enfortir la musculatura. Finalment, l’altra proposta consisteix en balls en línia. De fet, aquesta proposta més lúdica ja està en marxa i compta amb una bona acceptació, amb una dotzena de participants.

Totes les persones interessades es poden posar en contacte amb l’Àrea Social del Comú, al telèfon 322187. Des d’aquí es farà la coordinació de les activitats amb els voluntaris i també es realitzarà l’avaluació social. Els tallers estan oberts a totes les persones del país que ho necessitin i es faran a la Casa Pairal de la Massana.