ctpEl Govern d’Andorra, a través del Ministeri d’Educació i Joventut, ha convocat per setè any consecutiu els ajuts de recerca en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). Aquestes ajudes a la recerca requereixen i promouen la col·laboració entre diversos centres de recerca, universitats o empreses dels territoris que formen part de la CTP.

La CTP promou actuacions per desenvolupar accions comunes en matèria d’investigació pública, i vol fomentar la cooperació d’empreses i actors socioeconòmics amb els centres d’investigació dels diversos territoris en el marc de projectes científics i tecnològics originals. També vol afavorir l’intercanvi del gran nombre de recursos que hi ha actualment en matèria de recerca i desenvolupament

L’any 2013 la convocatòria d’ajuts de recerca en el marc de la CTP ha estat publicada als següents territoris de la CTP: Aragó, Catalunya, País Basc, Llanguedoc-Rosselló, Aquitània i Migdia-Pirineus. Enguany, en total s’han rebut 73 sol·licituds, cinc de les quals han estat presentades amb participació Andorrana.

Després d’haver dut a terme el procés d’avaluació de totes les sol·licituds, s’han seleccionat quatre projectes per obtenir els ajuts, dos dels quals són per a la creació de xarxes temàtiques d’investigació i els altres dos financen la mobilitat d’investigadors. L’import global concedit en aquesta convocatòria és de 8.802,00 euros.

Les dos xarxes temàtiques d’investigació beneficiàries dels ajuts han estat:

“RedPRYS” xarxa al voltant de la producció de carn de boví. Aquesta iniciativa ha estat presentada pels Ramaders d’Andorra S.A, i se centrarà en la producció de carn de boví de qualitat controlada procedent de races càrniques pirinenques millorades, així com la seva relació amb el consum i la salut dels consumidors. Els territoris de la CTP que hi participen són: Migdia-Pirineus, Catalunya, Aragó i Andorra.

“DEPART” xarxa sobre les dinàmiques dels espais pirinencs d’alta muntanya. En aquest cas, la xarxa ha estat presentada per la Comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror i la voluntat és crear un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) per al patrimoni arqueològic i la modelització dels territoris pastorals. Els territoris de la CTP que hi participen són: Migdia-Pirineus, Aquitània, Catalunya i Andorra.

Les dos ajudes de mobilitat seleccionades han estat:

“PalMesoPyr”, sobre la investigació de la Prehistòria pirenaica. Sol·licitant: Fundació Privada Marcel Chevalier. Es pretén seguir les reunions i congressos de la xarxa temàtica CTP PALMESOPYR que estudia els períodes Paleolític i Mesolític.

“Estudi estructural i estratigràfic del sud d’Andorra, zona sinclinal de Llavorsí”. El sol·licitant ha estat el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA). Consisteix en una estada al Departament de Geodinàmica i Geofísica de la Universitat de Barcelona per dur a terme un treball de laboratori consistent en l’anàlisi de les mostres recollides al camp, amb l’ús d’un microscopi òptic de llum transmesa i consta d’estudis microestructurals, sedimentològics i metamòrfics.

(Foto: ANA)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada