al-cap-dels-anys2Com cada any les places d’Andorra s’ompliran de llibres per sant Jordi. A banda dels més mediàtics, enguany podrem trobar fins a quatre llibres publicats fa poc per autors del país. Alfred Llahí, Pere Canturri i Ludmilla Lacueva proposen temàtiques històriques d’Andorra, mentre que Àlvar Valls explica una part del seu bagatge militant en la clandestinitat.

Els autors andorrans que publiquen enguany se centren en la història del país. Fins a tres autors han escollit aquesta temàtica. En primer lloc el periodista i escriptor Alfred Llahí, que amb “Qui és qui als carrers d’Andorra” explica les personalitats que han donat nom a un centenar de carrers i camins del país.

A les parades també trobarem “L’Andorra de Pere Canturri”, en què l’historiador i exraonador del ciutadà recull articles i estudis publicats fa dècades, així com llengendes i anècdotes de la història del país.

Amb ” L’home de mirada clara”, una novel·la històrica, Ludmilla Lacueva aborda la figura de Charles Romeu, el veguer francès més longeu que ha tingut Andorra, que va exercir el càrrec 47 anys. L’autora recull els principals fets de la seva tasca així com l’Andorra en què va viure.

Qui també publica enguany és l’escriptor i activista Àlvar Valls. “Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998)” narra en primera persona el pas per organitzacions independentistes durant el franquisme, la lluita contra el règim i el posterior exili a Andorra, on resideix actualment.

D’altra banda, Càritas Andorrana vendrà el llibre “A la recerca de la felicitat” per destinar els beneficis als programes d’ajuda que té l’entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada