adsapsLa presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), Lluïsa Hurtado, ha explicat que per aquest estiu ja hi ha quatre noves famílies interessades en acollir infants sahrauís. Això farà que si a l’assemblea que celebraran a final de mes es confirma la participació d’aquestes famílies, a l’estiu es podrien acollir deu nens sahrauís, ja que n’hi ha tres de l’any passat que enguany no tornen perquè han superat l’edat permesa. Per poder pagar els vols dels infants i intentar incrementar-ne el nombre, l’associació continua recaptant fons, i precisament aquest dissabte al vespre es va celebrar la festa d’hivern de l’Area esport d’Encamp que va recaptar 930 euros destinats al projecte Vacances en Pau.

L’exhibició de dansa de l’Area esport d’Encamp va tenir lloc aquest dissabte al vespre al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp, i es van exhaurir les entrades per assistir-hi. El preu de l’entrada era de 2 euros per persona, i es van recaptar un total de 930 euros que es destinen al projecte Vacances en Pau de l’Adsaps. A més, segons ha explicat Hurtado a l’ANA, tenen intenció de celebrar aquesta festa també a l’estiu i repetirien l’acció solidària donant els diners per al projecte sahrauí.

Així, la presidenta de l’Adsaps, Lluïsa Hurtado, s’ha mostrat molt satisfeta i agraïda per aquesta donació, i ha recordat que ‘nosaltres volem que puguin venir els infants i a poder ser, incrementar el nombre de nens que vinguin’.

De fet, l’any passat van venir al Principat nou nens sahrauís, una xifra molt inferior a la que s’havia arribat a aconseguir anys anteriors, amb fins a 25 infants. Des de l’associació, però, es treballa per trobar noves famílies que es vulguin sumar al projecte, i ja hi ha quatre famílies noves que hi volen participar. Serà a final de mes, però, que se celebrarà una assemblea ones formalitzarà quantes famílies volen acollir infants aquest estiu.

Hurtado ha indicat, però, que dels nou infants de l’any passat n’hi ha tres que no poden venir enguany per haver superat l’edat permesa, i per tant, amb les quatre noves famílies, de moment s’espera que es puguin acollir un total de deu infants.

Pel que fa a la recaptació per poder pagar els vols dels sahrauís, Hurtado ha assenyalat que ‘ho portem mitjanament bé’. Ha explicat que de moment els faltaran diners, però que amb les fires i altres esdeveniments han aconseguit recaptar una part, i que continuen buscant espònsors i altres aportacions. A més compten amb la col·laboració de la Fundació BPA que l’any passat va pagar els vols i enguany segueix disposada a assumir-ne una part.

La presidenta de l’Adsaps ha apuntat que ‘és un projecte que molta gent no l’entén, però demano respecte i comprensió a la gent que lluitem per la llibertat del poble sahrauí’. I ha recordat que ‘és molt important que aquests nens puguin sortir dels camps de refugiats perquè creiem que són el futur per poder lluitar per la llibertat del Sàhara’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada