Quatre llargmetratges a concurs, la principal novetat de la 6a edició del festival Ull Nu

El festival de cinema emergent d’Andorra, Ull Nu, ha decidit apostar enguany per la presència de llargmetratges d’autor, operes primes i realitzades per menors de trenta-cinc anys, per seguir creixent i aportar quelcom nou. Aquesta és una de les principals novetats que es podran veure entre el 28 de febrer i el 3 de març a les principals infraestructures del Centre Històric d’Andorra la Vella, com el Centre de Congressos, la Llacuna o el Teatre Comunal. Els quatre llargmetratges escollits i que competiran en concurs són ‘Estiu 1993’, ‘Entre la ola y la roca’, ‘El dulce sabor del limón’ i ‘Júlia ist’. Tot i aquesta principal novetat, Ull Nu segueix apostant pels curtmetratges de joves talents d’Andorra, França i Espanya i en aquesta sisena edició l’equip ha rebut un total de 400 curts, dels quals se n’han seleccionat 21, que seran els que s’emetran durant els dies que duri el festival i els que entraran a concurs. Aquesta vegada, però, tots els curtmetratges competiran entre si i no dividits per blocs, com en les edicions passades. Hi haurà un total de set premis, tots amb una dotació de 800 euros i un premi de 1.500 euros per als films de llarga durada.

Ull Nu, titulat enguany com el festival de cinema emergent d’Andorra, ha arribat a la sisena edició amb la principal intenció de “continuar creixent i acostar el cinema emergent als espectadors del país”, així ho ha apuntat el director del festival, Hèctor Mas. Per aconseguir aquesta fita i també amb la idea de cobrir una demanda latent de consum de cinema més alternatiu al Principat, l’organització d’Ull Nu ha decidit enguany integrar un nou concurs amb la participació de llargmetratges. Un total de quatre films d’autor, operes primes i totes elles realitzades per menors de trenta-cinc anys es visionaran durant el festival i competiran entre si per aconseguir els dos premis a la millor pel·lícula i el premi del públic, el primer dotat amb 1.500 euros.

Aquesta és una de les principals novetats que es podran veure entre el 28 de febrer i el 3 de març a les principals infraestructures del Centre Històric d’Andorra la Vella, com el Centre de Congressos, la Llacuna o el Teatre Comunal. Entre els quatre llargmetratges escollits i que competiran en concurs en destaca el català ‘Estiu 1993’, de la debutant directora Carla Simón i multipremiada, en grans gales com els Gaudí o els Goya. Els altres films presents al Ull Nu seran ‘Entre la ola y la roca’, ‘Júlia Ist’ i l’estrena internacional de ‘El dulce sabor del limón’. A més, després de l’emissió de cadascun d’aquest films hi haurà una xerrada amb persones vinculades a cada obra. En el cas de ‘Estiu 1993’ serà l’actor Fermí Reixach qui assistirà al col·loqui.

Tot i aquesta principal novetat, Ull Nu segueix apostant pels curtmetratges de joves talents d’Andorra, França i Espanya i en aquesta sisena edició l’equip ha rebut un total de 400 curts, un número menor que l’any passat. De tots aquests, se n’han seleccionat 21, que seran els que s’emetran entre el divendres 2 i el dissabte 3 de març i els que entraran a concurs. Aquesta vegada, però, tots els curtmetratges competiran entre si i no dividits per blocs, com en les edicions passades. Hi haurà un total de set premis: millor obra, millor direcció, millor direcció artística, millor fotografia, millor guió, preservació memòria històrica i el premi del públic, tots amb una dotació de 800 euros, menys el del públic.

Tant en el cas dels curts com en els films de llarga durada serà el jurat qui decidirà qui s’emporta cada premi. Aquest any està format per la guionista i directora, Lara Izagirre, l’actor Isak Férriz, la periodista Estefania Gracia i la productora, guionista i codirectora del Festival Cinespaña, Alba Paz. La gala d’entrega de premis es farà el diumenge al vespre i serà conduïda per Mireia Guilell i la cloenda comptarà amb el toc final del duet de música ‘Ladilla rusa’.

A més de la projecció de totes aquestes obres, Ull Nu també ha previst altres activitats paral·leles i complementàries com l’emissió del film ‘Pieles’ i el posterior col·loqui amb la protagonista de la pel·lícula i nominada al Goya a actriu revelació, Itziar Castro. També es farà una taula rodona per parlar sobre els nous formats i el futur de l’audiovisual i també s’exportarà el cinema més alternatiu a les escoles del Principat amb l’activitat ‘Docs&Teens’ i la projecció del ‘Joana Biarnés, una entre tots’.

TOTES LES NOTÍCIES