Quatre detinguts en una setmana per violència domèstica

Una dona nua es protegeix amb la mà
Una dona nua es protegeix amb la mà. Foto: ARXIU

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 21 persones durant aquesta darrera setmana (del 28 de juny al 4 de juliol de 2021). Les detencions s’han dut a terme pels presumptes delictes contra el patrimoni (1), contra la seguretat del trànsit (13) i altres delictes (7). D’aquests darrers, quatre són per presumptes delictes contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic.

El primer cas va ser el dia 29 de juny, a les 22:30 hores a Escaldes-Engordany,. Es tracta d’un home de 21 anys, que hauria agredit el seu progenitor. La Policia va ser requerida en un domicili particular per una discussió entre un fill i un pare, que va derivar en una agressió del detingut envers el seu progenitor.

L’endemà, a les 08:30 hores a Andorra la Vella, es va detenir un home de 25 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic i la funció pública. La Policia va ser requerida també en un domicili particular per una discussió la qual deriva en una agressió per part del detingut envers la seva parella sentimental. L’interessat, a més, reacciona de manera desproporcionada envers la patrulla interventora.

El mateix dia, a les 21:20 hores a Andorra la Vella, es va detenir un altre home de 25 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral i la llibertat. Els agents van ser requerits en un domicili particular ja que l’interessat ha accedit al domicili de la seva ex-parella, moment en el que s’inicia una discussió entre el detingut i la mare de la interessada, que deriva en una agressió i amenaces.

El dia 3 de juliol a les 23:55 hores a Escaldes-Engordany, es deté un home de 44 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic. La Policia va ser requerida en un domicili particular per una discussió la qual deriva en una agressió per part del detingut envers la seva parella.

D’altra banda, el dia 2 de juliol a les 07:30 hores a Escaldes-Engordany, la Policia va detenir una dona de 35 anys, com a presumpta autora dels delictes contra l’ordre socioeconòmic -ús fraudulent de tarja de crèdit- i el patrimoni -estafes hotels-. El passat mes de maig d’enguany la Policia va rebre una denúncia ja que alguna persona ha fet varis usos fraudulents d’una tarja de crèdit. L’enquesta duta a terme, va portar a la detenció de la interessada, la qual hauria efectuat 13 càrrecs fraudulents de la referida tarja de crèdit -serveis d’internet i altres-, a més d’haver-se allotjat en quatre hotels del Principat no abonant les estades. El perjudici causat és d’aproximadament 1.000 euros amb la tarja de crèdit i 2.500 euros en estades d’hotels.

 

Delictes contra la seguretat del trànsit i altres

Aquesta setmana s’han detingut 13 conductors per delictes contra la seguretat del trànsit. La majoria han presentat taxes positives d’alcoholèmia en el marc d’un control rutinari, un d’ells va ser detingut després de fer cas omís de les indicacions d’aturar-se i donar 1,29 g/l al control d’alcoholèmia. Dos dels detinguts van donar positiu després de patir accidents de trànsit.

D’altra banda, també s’han detingut dues persones com a presumptes autors d’un delicte contra l’Administració de Justícia -crebantament d’una ordenança penal de suspensió del permís de conduir-, i una altra per un delicte contra la funció pública -desobediència a una ordre d’expulsió governativa-.

TOTES LES NOTÍCIES