Quatre àrees estructuren el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per al mandat 2015-2019

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest divendres, en ple extraordinari, l’organigrama de la institució per al mandat 2015-2019. La principal novetat respecte al període anterior és la creació d’una área específica de Medi Ambient i Sostenibilitat, de tal manera que es passa de tres a quatre àrees. Les altres tres seran les de Governació i Serveis al Territori; Promoció Econòmica i Desenvolupament Local; i Atenció i Serveis a les Persones.

Al capdavant de cadascuna d’aquestes àrees i haurà un vicepresident. Així, Ricard Pérez Llordes (CiU) presidirà Governació i Serveis al Territori; Francesc Viaplana (ERC-AM) dirigirà Medi Ambient i Sostenibilitat; Cristina Barbens (CiU) estarà al front de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local; i Rosa Fàbrega (CiU) presidirà Atenció i Serveis a les Persones.

Les àrees de govern es corresponen amb les comissions informatives, cadascuna de les quals estarà formada per set consellers: quatre de CiU, dos d’ERC-AM i un de Candidatura de Progrés (CdP). D’altra banda, de la Comissió de Govern en formaran part tots els grups amb representació al Consell, amb la mateixa proporcionalitat que les comissions informatives.

En el ple s’han aprovat també els representants del Consell Comarcal als diversos òrgans col·legiats en què participa la institució, tant els interns, com ara l’empresa pública IAUSA, la Ponència Ambiental o el Consell Consultiu de la Gent Gran; com els externs, entre els quals hi ha, per exemple, els parcs naturals, el Consorci d’Atenció a les Persones, la Fundació Integra Pirineus o el Consell Esportiu. El plenari també ha aprovat el nomenament de Sara Camps com a gerent del Consell Comarcal per als pròxims quatre anys.

Per altra part, aquest divendres s’ha constituït el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell i se n’ha elegit el president, càrrec que ha recaigut en Miquel Sala, alcalde d’Oliana. El Consell d’Alcaldes és l’òrgan assessor del Consell Comarcal i es reuneix periòdicament i de manera rotatòria pels diversos municipis. Cal afegir que, de resultes de les darreres eleccions municipals, el nombre d’alcaldesses ha crescut de manera exponencial, ja que han passat de dos en el mandat anterior a set en l’actual.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.