El poble d’Arinsal ha acollit aquest diumenge el Trofeu dels Pirineus i Països Catalans de biketrial, amb la participació de quaranta corredors vinguts principalment del sud de França i de Catalunya. L’esdeveniment, tal com ha indicat el conseller de Turisme i Comerç de la Massana, Sergi Balielles, ha servit per ‘donar vida’ a la parròquia i rebre visitants de perfil molt familiar en una època de temporada baixa. Els guanyadors en la categoria elit han estat Ferran Granollers, Armand Mollà i l’andorrà Yann Fernàndez ha quedat en tercera posició. Fernàndez, com a responsable de l’organització, ha explicat que el mal temps ha fet reduir la participació esperada, però que confia que de cara la setmana vinent, amb la celebració del campionat d’Espanya, la xifra de corredors augmenti de forma considerable.

Mica en mica Arinsal es va consolidant com a població de referència del trial, ja sigui en moto o en bicicleta. Aquest diumenge s’ha celebrat la segona competició en la modalitat de biketrial, després que a l’octubre tingués lloc un campionat de Catalunya. En aquesta ocasió s’ha celebrat el Trofeu dels Pirineus i Països Catalans, mentre que la setmana vinent ja s’acollirà un campionat d’Espanya.

A més, el fet de celebrar un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques en temporada baixa ajuda a dinamitzar el poble d’Arinsal, ja que la majoria de corredors vénen en família, i aprofiten l’estada per visitar la parròquia i Andorra. En el cas d’aquest diumenge, molts dels participants provenien del sud de França, mentre que la setmana vinent Arinsal acollirà visitants de l’estat espanyol.

El conseller de Turisme i Comerç de la Massana, Sergi Balielles, ha explicat que aquest tipus d’esdeveniments ‘donen vida al centre del poble’ en èpoques d’estiu o de temporada baixa com l’actual, i que la intenció del Comú és consolidar el trial a Arinsal i continuar-li donant suport per tal de diversificar l’activitat turística.

El massanenc Yann Fernàndez, que ha quedat tercer en la categoria elit, s’ha mostrat satisfet del resultat ja que ha quedat només a un peu del guanyador, Ferran Granollers. La segona posició ha estat per a Armand Mollà. Fernàndez també ha fet un balanç positiu a nivell organitzatiu, ja que els participants dels països veïns s’han mostrat ‘contents i agraïts’ d’haver pogut celebrar una cursa en un lloc poc habitual com és Arinsal, a banda de valorar positivament el marcatge de les zones. Precisament, Fernàndez s’ha mostrat convençut que en un futur no massa llunyà ‘es podran aconseguir més coses’ i acollir a Arinsal campionats de més categoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada