Quants ciberatacs es produeixen durant uns Jocs Olímpics?

Quan es produeixen grans concentracions humanes és freqüent que es produeixin també, actes delictius. En manifestacions o en concerts els lladres aprofiten per fer-se amb carteres o amb alguna jaqueta poc vigilada pels seus amos. Succeeix exactament el mateix -obviant el de les carteres i les jaquetes- amb la ciberdelinqüència: amb els grans esdeveniments com mundials o festivals de música es disparen els delictes informàtics.

Segons ha apuntat l’empresa de seguretat informàtica Kaspersky Lab, durant la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern a Corea del Sud, es dispararan de forma exponencial els ciberatacs. Els principals objectius dels criminals, afirma la companyia, són els serveis de venda de tiquets o de verificació de tiquets a les entrades dels recintes esportius. Amb aquest tipus d’atacs dels ciberdelinqüents pretenen col·lapsar els sistemes tecnològics amb què compta l’organització per demanar d’aquesta manera un rescat. Altres objectius dels atacs informàtics que es produiran en el marc dels Jocs Olímpics d’hivern seran els hotels i les reserves de restaurant de la seu de l’esdeveniment esportiu. De la mateixa manera, els sistemes d’enllumenat o els sistemes de puntuació dels jutges dels concursos esportius també són a l’espiell dels ciberatacs.

El més sorprenent de tot són les xifres registrades per Kaspersky Lab en el que a atacs fallits es refereix. L’empresa quantifica en 322 milions els atacs no completats durant els Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi el 2014. Molt lluny aquests números dels atacs que es van registrar el 2014: 570 milions d’atacs. Tot i això, si tenim en compte que en els Jocs de Londres de 2008 els ciberatacs van arribar als 190 milions, podem tenir una idea de l’augment del cibercrim en grans esdeveniments esportius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.