Un grup d’investigadors acaba d’establir un nou rècord en l’àmbit dels microordinadors. Si abans era IBM qui el posseïa, ara ha estat l’equip d’investigadors de la Universitat de Michigan qui, per golejada, ha establert el límit.

Batejat com Michigan Micro Mote, es tracta d’un ordinador de 0,3 mil·límetres. Aquest dispositiu que mesura menys que un gra d’arròs és deu vegades més petit que el que creés IBM.

Amb la col·laboració de Fujitsu, l’equip investigador ja va expressar durant la presentació del producte seva opinió sobre què hem de considerar microordinador. Segons Davi Blaauw aquest tipus de dispositius han de poder emmagatzemar informació i tenir un mínim de funcionalitats. En el cas del Michigan Micro Mote veiem un dispositiu que posseeix una memòria RAM, un sistema fotovoltaic, un processador i un sistema de transmissió sense fils que fa possible que el microordinador rebi i transmeti informació mitjançant les dades de llum visible.

Malgrat que les aplicacions d’aquest dispositiu podrien ser nombroses, els investigadors de l’ordinador més petit del món han afirmat que de moment el Michigan Micro Mote es va a utilitzar per a tasques mèdiques relacionades amb l’oncologia.

En aquest sentit el que es vol és mesurar la temperatura d’alguns teixits ja que segons l’equip investigador la temperatura dels tumors és més alta que la del teixit normal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada