Quan Maradona, Lineker i Schuster entrenaven a Andorra la Vella

Entre els anys 1983 i 1987, el primer equip de futbol del FC Barcelona va fer les estades de pretemporada a Andorra la Vella, cosa que solia fer entre finals del mes de juliol i principis del mes d’agost, coincidint amb la festa major de la capital. L’Estadi Comunal era el camp d’entrenaments i l’equip s’allotjava a l’Andorra Park Hotel. Maradona, Lineker, Schuster, Terry Venables i Nicolau Casaus són alguns dels cèlebres personatges que es van deixar veure pel Principat. La presència del Barça és el document del mes de l’Arxiu Comunal del comú d’Andorra la Vella.

El primer equip del Futbol Club Barcelona va venir durant cinc anys, durant els anys 80, a fer l’estada de pretemporada a Andorra la Vella. Les estades, que van tenir lloc entre els anys 1983 i 1987, es duien a terme entre finals del mes de juliol i principis del mes d’agost coincidint amb la festa major de la capital. L’Estadi Comunal era el camp d’entrenaments i l’equip s’allotjava a l’Andorra Park Hotel. No era estrany veure’ls dinar al Don Denis, a Escaldes. Els detalls els aporta el document del mes de l’Arxiu Comunal del comú d’Andorra la Vella.

Les pretemporades a Andorra les va començar l’entrenador argentí César Luis Menotti (1983-1984), que comptava entre els jugadors amb un fitxatge estrella, el de Diego Armando Maradona. El periodista Sícoris (Rossend Marsol), com a corresponsal del diari esportiu El Mundo Deportivo, a l’edició del 31 de juliol de 1983, explicava que el FC Barcelona estrenaria les instal·lacions de l’Estadi Comunal: “El complex poliesportiu, que s’ha acabat i que serà estrenat pels blaugrana, ha costat 220 millones i és una obra que ha d’enorgullir l’esport andorrà per la seva modernitat”. El periodista Bru Noya també ho va cobrir com a enviat especial per al diari Avui.

Després de Menotti, l’entrenador anglès Terry Venables (1984-1987) va continuar les estades a Andorra. A més d’entrenar, els jugadors es deixaven veure en actes socials, i també van jugar partits amistosos amb el FC Andorra, que aleshores militava a la segona divisió B de la lliga espanyola. Les estades de l’equip professional de futbol van finalitzar amb l’arribada de Johan Cruyff com a entrenador l’any 1988. Entre les estrelles que es van veure per Andorra durant aquells estius hi havia Lineker i Schuster, i els directius Núñez i Casaus.

1 comentari

  1. Gracies al srJoan Samarra . DEP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.