Actualment és difícil imaginar-se la comunicació a distància entre humans si no tenim en compte Facebook, Whartsapp i Instagram. Què passaria si aquestes aplicacions desapareguessin? Milions de comunicacions desapareixerien definitivament, moltes persones perdrien el contacte i certament tindrien greus dificultats per reprendre-ho, algunes empreses perdrien milions.

Doncs bé, això és el que va succeir durant 90 minuts el dilluns 3 de setembre a la nit. Tots els serveis de Facebook -propietari de Whatsapp i Instagram- van ser tallats com a conseqüència d’errors relacionats amb diferents serveis d’internet.

Jay Nancarrow, portaveu de Facebook afirmava per a Reuters que “un problema a la xarxa va causar que algunes persones tinguessin problemes per accedir o publicar en diversos serveis de Facebook”. Així mateix, el portaveu va afegir que el que ha passat ha estat “investigat ràpidament i es vam començar a restablir l’accés”.

Segons el mapa d’errors no pot focalitzar la caiguda de serveis en un punt determinat del mapa global. Els talls es van produir tant a Estats Units com a Europa, Canadà, Austràlia o el Japó. Amb tot, les incidències gairebé no van tenir ressò a Espanya.

Sens dubte, es tracta d’un exemple clar de la situació de les comunicacions actuals massa basades en una sola empresa que domina totes les nostres interaccions en línia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada