Quan dir sí o no

Roser Rodríguez Jerez
Roser Rodríguez Jerez

No hi ha raó per la qual molts de nosaltres vam acabar cansats, estressats, cremats i sobretot amb sobrecàrregues de treball.  Tot i que se’ns ha ensenyat al llarg de les nostres vides com fer feliços els altres a través de les nostres paraules i accions, aquest mateix tipus d’educació poques vegades s’estén per ajudar a tenir cura de les nostres necessitats, aprendre com podem dir “No” quan diem que sí?

Com a resultat d’això, diem “Sí”, sempre amb el “sí” que surt moltes vegades sense pensar en la nostra boca, per assumir tasques a la feina, per estar amb la família, en festes, simplement perquè no podem suportar decebre les persones que ens envolten i tracten el dia és dia.

Per exemple, les obligacions d’una manera o altra vénen sovint amb la sensació d’estrès, sobretot perquè no he descobert la manera de dir “No” tan eficaç!

Cal tocar de peus a terra! I a partir d’aquí, dir “No” quan no ha de ser Sí.  Pel que les coses seran més correctes.

Per descomptat, no és tan fàcil, al menys per a mi començar a dir “No” després de tants anys. Així que de vegades es canvia aquest hàbit és possible que necessiti una mica més de temps i pràctica per trobar una manera de rebutjar altres.

Personalment la idea de dir “no” em fa sentir incòmoda molt sovint. I el mateix problema és al dir “Sí’ que podria ser millor. En casos com en el treball, ens han dit en diverses ocasions de participar en l’organització d’un partit, per exemple, que es requereix, i realment no hi volem anar perquè creiem que ha estat realment una pèrdua de temps per a nosaltres mateixos.

En el moment de comprometre’ns a alguna cosa que estem fent per tenir una nova oportunitat. Com per exemple en el lloc de treball, poden donar fins i tot que tenim nous projectes a la feina.

És important dir “No” en certes situacions de la nostra vida, l’estrès sovint no està servint als nostres millors valors. Es parlarà d’impaciència en les nostres vides, i els efectes que això pot tenir en nosaltres i al voltant de nosaltres. La quantitat del nostre treball ens allunya dels nostres amics i familiars.

La quantitat d’estrès que ens fa sentir a causa d’aquesta situació és tenir Seu va dir ‘sí’ quan hauríem d’haver dit ‘No’.

Una cosa tan simple com un partit en què ens sentim obligats a assistir com quan no volem anar, això pot ser utilitzat com a oportunitats per aprendre en el futur.

Dir “No” en aquestes situacions és important per a alguns.

Amb el temps i la pràctica, ens resulta fàcil dir “No” a les coses que ens estan prenent el temps dels nostres valors fonamentals i dir “sí” a les prioritats que realment importa.

Vostè ha de dir sí, quan en realitat, el que fem és fer que tot funcioni.

 

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES