temperaturesL’onada de calor que fa dies que afecta Catalunya ha tornat a provocar valors molt elevats de temperatura al llarg de la jornada d’avui dilluns. Per tercer dia consecutiu, la màxima s’ha situat per sobre els 35ºC a bona part del país, amb l’excepció de la franja litoral i els relleus més importants del país. Els valors més elevats han superat lleugerament els 40 ºC en alguns sectors del prelitoral gironí (especialment a la Selva) i en punts del pla de Bages, el pla de Lleida o la conca de Tremp.
 
El mapa adjunt mostra la distribució de la temperatura màxima assolida el dilluns 6 de juliol a Catalunya i s’ha obtingut a partir de les dades de 173 estacions de la XEMA (Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques)
 
Predicció pels pròxims dies
 
La predicció per dimarts 7 vindrà novament marcada per les temperatures molt elevades, amb un ambient tòrrid arreu. Les màximes encara podran pujar una mica més, sobretot a l’interior del país, tot i que a l’extrem nord-est de Catalunya baixaran lleugerament respecte les de dilluns. S’espera que arribin a valors d’entre 32 i 37 ºC al litoral i al Pirineu i d’entre 37 i 42 ºC a la resta del territori.
 
Dimecres 8 la temperatura baixarà moderadament i, malgrat que es mantindrà l’ambient molt calorós, les màximes podran davallar entre 3 i 6 ºC en general. Dijous dia 9 la temperatura encara podrà baixar una mica més, i es normalitzarà per l’època de l’any.
 
La predicció a mitjà termini indica una nova pujada de la temperatura de cara al proper cap de setmana, tot i que no s’assoliran els valors d’aquests dies.
 
Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya manté l’avís per onada de calor fins dimecres 8 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada