pujol

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol ha comparegut davant el parlament català. Ha reconegut haver tingut, des del 1980, 140 milions de pessetes del llegat del seu pare en comptes a l’estranger. Pujol ha dit que no és un polític corrupte, que l’origen dels diners no declarats no és il·lícit i que no té cap causa oberta a Andorra. País on ha dit que la banca andorrana havia reconegut que, en total, hi havia de 4,8 milions d’euros.

Jordi Pujol ha comparegut al Parlament de Catalunya per donar explicacions sobre els comptes que va tenir ocults a l’estranger, bona part a Andorra, durant 34 anys. En la seva intervenció, majoritàriament llegida, ha parlat d’un llegat que li va deixar el seu pare de 140 milions de pessetes, que no va declarar. L’expresident ha reiterat que no té cap causa oberta a Andorra i que l’existència d’aquests fons a l’estranger, tot i ser criticable, no pressuposa que siguin d’origen il·lícit. “Jo no he estat un polític corrupte”, ha assegurat l’expresident.

La compareixença de Jordi Pujol ha acabat abans d’hora. La intervenció dels grups parlamentaris s’ha interromput després que l’expresident de la Generalitat, molt crispat, es negués a respondre les preguntes. Pujol ha esbroncat els parlamentaris pel to que han utilitzat i per donar crèdit a les publicacions d’alguns mitjans de comunicació.

Li han demanat, bàsicament, més concreció sobre els diners no declarats, per què va esperar fins al juliol a fer-ho públic i si algun membre de la seva família encara té comptes a l’estranger, ja sigui a Andorra o a Suïssa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada