xtrem

Ramón Pujol-Albert Cabanes (PROTOS) i Joan Choy-Gerard Bargalló (PREPARATS) van ser els vencedors de la segona prova vàlida per a la Copa TT Xtrem 2015, disputada al Prat de Giraut – Arinsal.

En aquesta prova, la gran novetat va ser, sens dubte, el nou traçat que es van trobar els participants en arribar a l’escenari de la prova. Les set zones habituals van ser canviades per d’altres artificials que van obligar als pilots i mecàniques a donar la seva millor versió mentre que el públic, nombrós com sempre en aquesta prova, va tenir l’ocasió de gaudir , encara més, de les habilitats dels equips.

La cita organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), es va disputar amb total normalitat, fins i tot la climatologia, que durant bona part de la tarda el cel va amenaçar pluja, va respectar tant als presents en l’esmentat escenari. Aquestes eren les paraules de Toti Sasplugas en finalitzar la prova: “La cita d’Arinsal és sens dubte la que més públic atreu a l’escenari de la prova. Precisament la remodelació del mateix era inevitable, en aquesta edició s’ha dissenyat un traçat que, amb tota seguretat, tindrà continuïtat en properes edicions”.

A la categoria PROTOS, la presència dels guanyadors de la categoria de la Copa TT 2013 (Jaume Guradiola-Josep Solà), prometia emocions fortes i així va ser. El duel entre Pujol-Cabanes i Guardiola-Solà es va decidir a favor dels andorrans en el pas de la zona 1. Per els vencedors, va ser l’últim obstacle que van superar, ho van fer amb 1089 punts de penalització mentre que, els seus rivals no van tenir temps de disputar-la i van penalitzar 3300 punts. Cal esmentar, l’actuació de Raventós-Cuevas que, després de solucionar un contratemps mecànic en la part inicial de la prova, van protagonitzar una excel·lent recuperació que els va portar a la tercera posició del podi.

Entre els participants, els comentaris van girar entorn del nou traçat. Albert Cabanes ens deia abans d’iniciar la prova: No té res a veure amb el recorregut d’anteriors edicions, per cert un recorregut que havia quedat obsolet, l’entrada de les màquines era inevitable per fer una prova competitiva. Per la seva banda, Jaume Guardiola abans de pujar al podi ens comentava: “Les zones molt boniques, complicades però m’han agradat. A més estic agraït als organitzadors que ens preparen espais on podem competir”.

S’esperava igualtat en la categoria de Preparats però, en aquest ocasió, la previsió es va complir a mitges. Joan Choy-Gerard Bargalló van ser superiors als seus rivals, van dominar cinc de les set zones disputades, i al final van aconseguir el triomf amb una diferència àmplia. La lluita per les restants posicions del podi va ser més ajustada, David Choy-Troguet, guanyadors en La Massana, van aconseguir la segona plaça amb una diferència, es pot considerar mínima, de 800 punts respecte a Simó-Jorge. També li vam preguntar a Joan Choy pel nou escenari d’Arinsal, aquest va ser el seu comentari: “A mi no m’ha sorprès perquè ahir vaig estar per aquí marcant. Crec que el canvi era necessari, el recorregut que ens queda és de més dificultat però les zones es poden superar”.

La propera cita, i última, de la Copa TT Xtrem 2015 es disputarà en Sant Julià de Loria el dia 20 de setembre, serà una jornada sencera de competició.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada