Pujol-Cabanes, Raventós-Tubau i Martínez-Iglesias guanyadors de la Copa TT

La Copa TT d’Arinsal va ser una prova molt exigent que es va decidir per diferències mínimes en les diferents categories. Ramón Pujol-Albert Cabanes (categoria Proto), Ernest Raventós-Pau Tubau (Preparats) i Joël Martínez-Alberto Iglesias (Sèrie) van ser els vencedors i gràcies a aquests resultats Joël Martinez torna a repetir com a campió entre els vehicles de sèrie mentre que Ernest Raventós augmenta de manera considerable les possibilitats d’alçar-se amb el títol entre els preparats.

La prova, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), es va disputar sota unes condicions climatològiques molt dures per a tots els presents al Prat de Giraut. La calor, sobretot durant les dues primeres hores de competició, va ser l’element típic que van haver de batre els equips que van competir en el TT d’Arinsal.

En la categoria PROTOS, Ramón Pujol-Albert Cabanes van aconseguir el seu primer triomf a Andorra amb el seu nou Nissan Patrol GR. Malgrat tot, la jornada no va ser un passeig per l’experimentat tàndem andorrà que va haver de fer servir tota la seva experiència per superar als triomfadors de Beixalís, Jaume Guardiola i Josep Solà, per la mínima diferència de 67 punts.

Cal destacar la treballada tercera posició de Marc Ambor, que després d’un inici que prometia una bona classificació, va patir una avaria al seu Nissan Patrol GR que el va tenir aturat a l’escenari de la prova més de 1 hora. Malgrat tot, es van esforçar per solucionar el problema i van seguir en competició.

En referència a les opcions al títol entre els prototips, podem dir que se les reparteixen Jaume Guardiola i Marc Ambor, tenint en compte que ni Albert Cabanes ni Ramón Pujol disputaran la prova de Sant Julià, ja que en són els organitzadors. Pujol ens feia el següent comentari una vegada recollit el seu trofeu: “M’he divertit molt, encara que hi ha hagut algun moment en què la situació no semblava del tot controlada. De tota manera, aquest cotxe, Nissan Patrol GR, et dóna molta confiança i un marge ampli per resoldre situacions delicades. És, sens dubte, la gran diferència amb els altres vehicles dels quals disposem, tenen millors prestacions però no són tan manejables. Estic satisfet pel triomf en una temporada en la qual, per motius personals, no hem pogut competir tot el que haguéssim volgut”.

Ernest Raventós-Pau Tubau van repetir triomf en la categoria PREPARATS, en una prova marcada per les diferències mínimes entre els equips que van lluitar pel triomf. A Arinsal, la segona posició va ser per a l’equip andorrà format per Jordi Betriu-Paulo Antao que es van quedar a 142 punts del triomf. El tercer esgraó del podi el van ocupar Lluis Montserrat-Lluis Montserrat, la mateixa posició que van obtenir a Beixalís.

Qui ha perdut tota opció al títol de la categoria ha estat Josep Bringué, que avui competia al costat d’Ivan Bringué. L’abandó en l’última hora de competició, l’ha desplaçat fins a la sisena i última posició de la classificació final.

A la categoria SÈRIE, Joël Martínez, en aquesta ocasió amb Alberto Iglesias de copilot, va aconseguir un ampli triomf sobre els seus rivals. Cal destacar també l’actuació de Ramon Armengol-Miquel Font que van defensar, de vegades amb més voluntat que encert, les seves possibilitats d’aconseguir el títol de l’esmentada categoria. Una bolcada a la recta final de la prova va acabar amb les poques possibilitats que tenien.

Així doncs, Joël Martinez aconsegueix el títol de la categoria sèrie per tercer any consecutiu, canviar de categoria és el seu objectiu però: La falta de pressupost és el principal obstacle per fer realitat aquest anhelat canvi. Un vehicle amb una preparació mínima resulta molt car i, fins ara, el canvi no ha estat possible. Veurem que passa de cara a la propera temporada. Malgrat tot, estic molt satisfet dels èxits aconseguits i no m’importaria mantenir-me en la categoria sèrie, per a mi és important competir.

La Copa TT Andorra viurà la seva última cita del calendari 2012 a Sant Julià de Lòria els dies 12, 13 i 14 d’octubre. Es disputarà la Xtrem Challenge Andorra una prova en la qual estaran presents pilots de primer nivell de diversos països europeus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.