xtrem

Ramon Pujol – Albert Cabanes en la categoria Protos i David Choy – Roger Troguet en la de Preparats, van anar els primers vencedors de la Copa TT 2015 XTREM. La proba organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) es va disputar en els terrenys de l’abocador de Beixalís (La Massana) i va reunir a un total de 12 equips (4 protos i 8 preparats). Un fet a destacar es que a la representació andorrana (4 equips) cal afegir als quals es van desplaçar des d’Espanya (7) i França (1).

El recorregut previst de 7 zones (naturals) amb un màxim de 30’ per completar cadascuna d’elles va tenir una variació digna d’esment. Les zones, algunes d’elles molt llargues i exigents, estaven dividides en trams. Aquesta opció oferia als equips la possibilitat de puntuar parcialment en una zona en cas de no poder-la acabar.

En la categoria PROTOS no va haver-hi sorpreses, Pujol-Cabanes van imposar, una vegada més, la seva experiència en els obstacles a superar en proves d’aquestes característiques. Solament es van veure superats, per una mínima diferencia, per Betriu-Bayona a la zona 5.
Precisament aquest equip era el clar favorit a obtenir la segona plaça, però un problema mecànic quan solament els faltaven dues zones per acabar (la 3 i la 4) els va obligar a deixar la competició i perdre aquest segon llov en favor de l’equip francès Fillous-Soufflet.

Entre els vehicles PREPARATS la lluita va ser més ajustada. Els germans Choy i el pilot espanyol Facundo Redondo, van mantenir una espectacular lluita que no es va decidir fins que els tres equips van donar per acabada la seva actuació. David Choy – Troguet van tenir problemes a les zones 6 i 7 que gairebé aprofiten Redondo – Bonet per obtenir el triomf . Per la seva banda Joan Choy-Bargalló van perdre l’opció d’exercir major pressió sobre els seus rivals al no poder completar la zona 3 i penalitzar el màxim (3300 punts).

En opinió de Toti Sasplugas (Responsable de l’ACA) aquesta prova inicial de la Copa TT 2015 representa el primer pas per a la recuperació d’aquest campionat, així ho comentava: Després de comprovar que la competició segueix tenint l’acceptació dels pilots andorrans i d’equips dels nostres països veïns, no hi ha dubte que hem recuperat amb les millors sensacions la Copa TT. A l’abocador de Beixalís la lluita ha estat molt dura per a les mecàniques ja que el terreny estava molt sec i a més en la part inicial de la prova va fer molta calor. A més el dirigent de l’ACA va comentar algunes variacions al calendari previst inicialment: En concret podem confirmar que la prova prevista a Arinsal es disputarà el diumenge 23 d’agost al matí mentre que la prevista a Sant julià de Lória es disputarà durant tota la jornada del diumenge 20 de setembre.

Així doncs, els equips que tinguin intenció de disputar la prova de més tradició en territori andorrà, el trial 4×4 d’Arinsal, tenen una mica més d’un mes per fer la posada a punt al seu vehicle.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada