pujadas2Una de les ponències de la Diada Andorrana a Prada de Conflent va reobrir el debat sobre l’extensió del vot comunal als residents. L’advocat Manel Pujadas apunta que aquesta és una mesura cabdal que acabaria desenvolupant, també, creixement econòmic.

Pujadas insisteix que l’article sisè de la Constitució no es compleix, ja que actualment una part considerable de la població que viu i treballa al país pateix discriminació per raó de naixement o condicions personals, entre altres motius. Així, el dret de vot no és un dret universal a Andorra, reconegut per a tots els residents. Per tant, apunta que cal obrir-lo com a primera d’una sèrie de mesures per millorar la percepció d’igualtat.

Sense voler reobrir el debat sobre el termini per adquirir la nacionalitat, Pujadas creu que els tres anys de residència haurien de ser suficients per poder arribar a adquirir aquest vot a les eleccions comunals.

Aquesta mesura es transformaria en un augment de la satisfacció personal dels ciutadans que ara no poden votar, seria un estri de cohesió social i institucional i, finalment, una eina per al creixement econòmic que ha d’ajudar a lluitar contra la crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada