Puc rentar sempre el meu cabell amb el mateix xampú?

bella

Hi ha un fals mite que diu que no és bo rentar-se sempre el cabell amb el mateix xampú, que el cabell “s’acostuma”. Aquesta és una falsa creença: quan un xampú funciona bé per a un tipus de cabell és millor no canviar-lo, de fet no hi ha evidència científica que provi la creença que cal anar canviant de producte. El pèl (la fibra capil·lar) no té vida, per això, no fa mal quan el tallem, i és per aquesta raó per la qual no és possible que s’acostumi a alguna cosa. És només la percepció de com el cabell respon a un producte conegut o un de nou.

Normalment, quan fem servir durant molt temps un producte, ens acostumem a ell i arriba un punt en què no apreciem els beneficis. No obstant això, si fem servir un producte nou, òbviament el cabell reaccionarà de manera diferent, no perquè estigués acostumat a l’anterior, sinó perquè és una nova fórmula.

El que sí que pot resultar interessant és adaptar-se als canvis estacionals perquè el cabell tingui un millor aspecte i estigui més protegit. Per exemple a l’hivern és millor triar un xampú corporitzant per donar més textura al cabell, ja que la humitat i el fred el solen endurir, mentre que a l’estiu és més aconsellable utilitzar xampús protectors de la sal, del clor, més nutritius per evitar que el pèl es ressequi amb el sol… el que sí que convé tenir en compte és que un xampú de tractament (caspa, caiguda, coloració…) només s’ha d’aplicar un parell de vegades a la setmana i alternar amb un xampú freqüència o neutre.

Xampú Suau, de La Chinata. Neteja amb suavitat, respectant el cabell i cuir cabellut i protegint la tija capil·lar. Gràcies al poder regenerador de l’Oli d’Oliva Verge, el cabell recupera la seva brillantor natural. La firma afegeix Pantenol que aporta flexibilitat, elasticitat i brillantor. També redueix la formació de puntes trencadisses i prevé el dany ocasionat per la calor de l’assecador. Recomanat per a ús freqüent i per a tot tipus de cabell i cuir cabellut, fins i tot els més sensibles. El seu preu: 4,35 €

Xampú de Llet de Civada, de Klorane. Xampú d’alta tolerància (testat sota control dermatològic, oftalmològic i pediàtric) per a un cabell net i d’una suavitat incomparable. Ús freqüent. Sense parabens. El seu preu 15,50 € / 400ml

Uniq One Conditioning Shampoo, de Revlon Professional. Renta i condiciona delicadament els cabells i el cuir cabellut. La seva fórmula està desenvolupada sense sulfats SLS i posseeix una deliciosa fragància amb notes de coco i matisos d’avellanes torrades i vainilla, per despertar els teus sentits, transportar-te a evocadors paisatges. El seu preu: 13,95 € / 300ml.

The Amber & Argan Shampoo de, Montibello. Recupera i repara l’estructura capil·lar aportant suavitat i brillantor. Neteja excepcional i respecte absolut pel cuir cabellut gràcies a la seva delicada formulació. El seu aroma fa del rentat una experiència única. Sense parabens.

Per Belleza Activa / AMIC – Redacció