festa major seuDes d’ahir divendres ja es pot recollir a les Oficines de Turisme de l’Espai Ermengol i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i a més de 100 comerços col·laboradors que tinguin l’identificatiu, el programa oficial de la Festa Major 2015 de la Seu d’Urgell que tindrà lloc del 28 d’agost a l’1 de setembre. Es poden consultar tots els punts de distribució així com el mateix llibret en format digital entrant a www.fmlaseu.cat/2015/llibret/.

El programa d’enguany sota el lema “Amb moltes ganes”, consta d’una recopilació de tots els actes festius i activitats lúdiques, culturals i esportives que tindran lloc els dies previs i durant la Festa Major de la Seu 2015 (des del dimecres 26 d’agost fins al dimarts 1 de setembre).

La Festa Major presenta per tercer any consecutiu una àmplia cobertura al web www.fmlaseu.cat i a les xarxes socials. A més a més, aquesta edició es renova l’aplicació per a dispositius mòbils.

Avui s’ha fet públic el programa d’actes complet amb totes les activitats i novetats de l’edició d’enguany de la Festa Major de la Seu d’Urgell 2015. Aquest es pot consultar al web de la Festa (www.fmlaseu.cat/2015/programa/) que també aporta continguts referents a l’esdeveniment així com notícies, vídeos, el plànol de la festa i molt més. Al portal també es poden trobar tots els actes classificats per diferents categories.

L’aplicació de la #fmlaseu ja està disponible per a smartphones i tauletes dels sistemes Apple i Android. L’app, que ja es pot descarregar a l’iTunes App Store i a Google Play, inclou el programa d’actes, l’actualitat referent a la cita, vídeos, fotografies i accés directe a les xarxes socials de la @fmlaseu.

Durant els dies de l’esdeveniment també permetrà estar alerta de tots els possibles canvis de programació gràcies a les seves notificacions push. També es podrà seguir el Pregó i el Ball Cerdà en streaming de vídeo en directe, tant a l’app com al web.

Continguts del Llibret de la Festa Major 2015

A més de la programació de la Festa, al llibret d’enguany hi podem trobar la salutació de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, on agraeix la implicació i participació de la gent que fa que la Festa cada vegada sigui més gran. També dóna les gràcies tant a la regidora sortint, Meritxell Planes, com l’entrant, Sílvia Iscla, per afrontar el repte de coordinar la Festa Major de la ciutat.

També hi trobarem altres textos i fotografies referents a la Festa Major com el que ha escrit la mateixa Comissió de Festes on aprofiten per engrescar als urgellencs a viure intensament la Festa Major.

Com cada any s’ha inclòs en el programa el text íntegre del pregó de Festa Major de l’edició anterior que va llegir la Núria Vilarrubla, que entre molts sentiments, ens va transmetre unes mostres de valors, d’esforç constant i estima per la Seu i el seu entorn.

Enguany, RàdioSeu, celebra els 30 anys. És per aquest motiu, que dins del llibret trobem un escrit on sobretot es dóna les gràcies a tothom que ha ajudat a empènyer l’emissora municipal endavant.

Un altre text que hi ha editat és el de la Coordinadora de Casetes, una entitat formada per un grup de joves que organitza activitats pel jovent i l’Espai Casetes de la Festa Major. La Coordinadora anima a la gent jove a formar-hi part. També es fa una crida al civisme i respecte pel descans dels veïns de la zona.

De la mateixa manera que l’any passat es va crear el Consell Municipal d’Infants, aquest curs escolar, s’ha creat el Consell Municipal de Joves. Al llibret hi trobareu la col·laboració dels representants de cada escola de secundària. En ell expliquen l’objectiu principal del consell així com els acords presos.

El tècnic de cultura Albert Galindo fa cinc cèntims de les exposicions d’art Contemporani, de les quals tothom podrà gaudir a la sala d’exposició la Cuina. Dins del mateix escrit, ens recorda que l’art resideix en la mirada de l’espectador.

Un any més, es compta amb la col·laboració de l’Associació d’Hoteleria amb l’oferta del menú i el vermut de Festa Major que oferiran alguns restaurants i hotels de la ciutat. També ens expliquen en què consisteix i on el podem trobar.

Si continuem fullejant el llibret, es pot llegir un article realitzat pel Lluís Obiols i dedicat al Ball Cerdà. És important recordar que el passat mes de Maig el Ball Cerdà de la Seu d’Urgell va ser inscrit al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

També hi ha dedicat un espai als Esports tot destacant l’ampli ventall d’activitats esportives que s’ofereixen durant l’estiu des de l’Ajuntament.

L’Ateneu de l’Alt Urgell també ha volgut col·laborar al llibret de Festa Major. Són una entitat assembleària de recent creació formada per socis i sòcies amb l’objectiu d’impulsar la cultura popular.

Enguany, s’ha realitzat el projecte “Ens Escrivim” portat  a terme des del Col·legi la Salle, la regidoria de Joventut, la regidoria de Gent Gran i el Pla Educatiu d’Entorn. Al llibret es pot llegir quatre pinzellades sobre el projecte.

Per últim, en Lluís Obiols, torna a col·laborar mitjançant un escrit de la Seu medieval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada