Els pares i les mares tenen la necessitat de mostrar als seus fills al món. Abans de l’era de les Noves Tecnologies aquesta necessitat es resolia portant als petits pel carrer intentant trobar-se amb algú conegut o com a molt portar una foto de carnet del fill a la cartera per poder-la treure en qualsevol moment. No obstant això, amb el sorgiment de nombroses plataformes de vídeo i imatge les maneres de mostrar als fills al món s’han tornat massives.

Qui no publica fotos de la seva prole a les xarxes socials? El terme encunyat per descriure aquesta situació és “sharenting” i es tracta d’una activitat que en moltes ocasions ha estat criticada per associacions d’internautes.

Si no pots evitar el “sharenting”, resulten interessants les recomanacions que recentment ha publicat la web d’informació tecnològica Portaltic.

La primera norma i més òbvia norma per publicar fotos dels fills o de nens en general és respectar la seva intimitat. D’aquesta manera, si un nen no vol aparèixer al Facebook o al Instagram hauria de ser escoltat i respectat com un adult.

La segona norma és evitar que surtin despullats. Per què fer aparèixer als nens i nenes nus quan no ho fan els grans? Sovint, aquest tipus de fotos acaben en xarxes de pornografia infantil.

Si el que vols és compartir fotografies té lògica que ho facis per un altre mitjà que no siguin les xarxes socials. I si vas a fer-ho en plataformes com Facebook, el més adequat és limitar les persones que van a veure aquestes fotos i no fer abús de les publicacions de fills.

En una altra línia, però no menys important: evita donar informació de més com facilitar dades i el lloc on es va prendre la fotografia.

Finalment, si vols publicar fotos de menors que no siguin els teus fills tingues en compte l’opinió dels altres progenitors.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada