La candidatura PS+Independents a Escaldes-Engordany incorpora al seu programa dues inversions que consideren clau per al futur. La primera, la construcció d’unes basses d’aigua termal a la part alta per potenciar, d’una banda, la zona i, de l’altra, aquest atractiu singular que té la parròquia. La segona, la compra del terreny, ara llogat per un aparcament, que hi ha davant l’església de Sant Pere per poder disposar d’una parcel·la propietat del comú al centre de la vila.

La candidata a cònsol major, Cèlia Vendrell, ha visitat aquest dijous tant l’aparcament com la zona de la font del roc del Metge, on s’impulsarien les basses. Ho ha fet acompanyada d’altres membres de la llista com Pere Bellido, Toni Fernández i Eva Dubós. Allà ha explicat el primer dels projectes, tot recordant que l’aigua termal “és un atractiu de la parròquia i som els únics que la tenim”. Per això, s’entén que el projecte, un cop finalitzat, ajudaria a “fer pujar el flux de gent que passeja per Carlemany fins aquí”.

Vendrell ha recordat que la idea ja estava prevista al programa electoral del 2011 i que, de fet, durant un temps va donar la sensació que la majoria de DA la recollia i tenia previst tirar-lo endavant. Finalment, ha lamentat, no va ser així. Per això, PS+Independents aposta per recuperar la iniciativa que, ha afirmat la cap de llista, no suposaria un cost elevat. “Seria una inversió senzilla, de pocs diners”, ha indicat.

Més despesa suposaria la compra dels terrenys situats davant de l’església, actualment destinat a un aparcament. “Entre sis i vuit milions segons m’han comentat des de la majoria”, ha explicat Vendrell que, però, ha remarcat que es tractaria d’una operació molt interessant per al comú. D’una banda, per la possibilitat que el projecte d’aparcament a la part alta no s’aconsegueixi tirant endavant. “Si no s’acaba de desenvolupar, es podria fer un pàrquing en aquesta parcel·la”, ha explicat, tot recordant que “fa dotze anys que es parla” d’aquest equipament que requereix la col·laboració del comú amb un privat.

En cas que aquest aparcament sí s’acabés construint, el terreny de davant l’església continuaria sent, ha comentat Vendrell, interessant per al comú. “En el futur ens permetrà fer altres coses. D’entrada, es podria instal·lar una plaça per donar vida a la zona”, ha argumentat. El cost de l’operació, ha explicat, es podria afrontar amb un préstec bancari que es s’anaria tornant amb els ingressos, més de 2,5 milions anuals, que entren a la corporació pels aparcaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada