PS+I demana poder participar en l’elaboració de l’ordinació reguladora de la Vall del Madriu

La  consellera de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha tramitat una pregunta mitjançant la qual vol conèixer quin és el calendari de treball que la comissió de gestió de la Vall del Madriu té per l’ordinació reguladora de l’espai natural i si les minories podran participar per fer les seves aportacions, possibilitat que des de la formació es veu com a necessària per poder assolir una millor normativa. La qüestió s’ha presentat per ser resposta dijous vinent per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA), durant la sessió de consell prevista. Això, però, no serà possible, ja que en l’ordre del dia no s’ha incorporat el tradicional punt de ‘precs i preguntes’, fet que farà que la contesta quedi ajornada fins a la següent sessió, encara sense data.

En l’escrit, Vendrell recorda que “en relació a la Vall del Madriu Perafita Claror, se’ns ha lliurat còpia del projecte d’ordinació reguladora” en una versió de “data 26 de setembre de 2016”. La consellera pregunta “tres mesos després d’aquesta versió, quin és el calendari de treball que té previst la comissió de gestió” en relació a aquesta normativa i, especialment, “quan es creu que estarà disponible per la seva aprovació en els consells de comú de les quatre parròquies implicades”.

La representant de PS+I a la corporació escaldenca posa en relleu que l’objectiu de la pregunta és que “ens expliquin quin calendari tenen previst” per enllestir la normativa i, sobretot, si les minories podran participar en les reunions de treball que es portin a terme. En aquest sentit, Vendrell ha defensat que “els quatre comuns implicats tenim coses a dir” i que, al seu entendre, “és important que tant els consellers de la majoria com els de les minories estiguin al voltant de la taula”. Així, ha afirmat, “podrem fer que l’ordinació, feta entre tots, sigui el millor possible”.

Aprofitant la tramitació de la pregunta, Vendrell ha elevat també un prec del qual vol parlar durant la sessió de comú. En concret, des de PS+I es vol fer una proposta que, a l’entendre de la formació, pot ajudar a millorar l’embelliment de diferents zones de la parròquia escaldenca.

La voluntat de Vendrell i de tot l’equip de PS+I era que tant la pregunta sobre l’ordinació de la Vall del Madriu com el prec sobre l’embelliment de la parròquia es tractessin aquest dijous en sessió de comú, opció prevista a l’ordinació de funcionament i organització de les corporacions parroquials. Un cop presentat l’escrit, però, des de la majoria s’ha indicat que, en no haver incorporat el punt de precs i preguntes que sol tancar les reunions del ple de la corporació, això no serà possible i, per tant, tots dos temes hauran d’esperar a la propera sessió de comú, que encara no té data fixada. Des de PS+I es lamenta aquesta decisió que, s’entén, impedeix exercir la tasca de control i seguiment legalment atribuïda a les minories comunals.

Text i foto: PS

TOTES LES NOTÍCIES