El pressupost municipalde l’Ajuntament de la Seu, malgrat disposar de més de 12 milions d’euros, no preveu cap partida per reactivar el comerç i el turisme a la  ciutat. Al contrari, preveu diners per desenvolupar un sector urbanístic del tot innecessari a vora de la carretera i del Barri de Sant Antoni per satisfer interessos d’una gran superfície comercial que encara enfonsaria més el comerç del centre de la ciutat.

El pressupost hauria de preveure mesures per reactivar el centre històric i comercial, mesures per a incentivar l’obertura dels locals tancats i per ajudar a les empreses amb dificultats.

Des de Progrés s’afirma que el pressupost hauria de preveure una partida de diners per promoure, conjuntament amb el Bisbat i la Generalitat, una promoció potent de tot el conjunt catedralici; Catedral, Sant Miquel, Claustres i Museu. Atractius més rellevants de la ciutat que avui no són prou valorats.

També caldria preveure diners per a ajudar als emprenedors i als empresaris que ja tenen els seus negocis a la Seu. Cal facilitar la creació de llocs de treball.

El pressupost hauria de preveure, dins les possibilitats d’una ciutat com la nostra, uns diners per a fer política cultural. Actualment, la cultura municipal és un valor amb un retrocés preocupant.

A més, el pressupost municipal preveu seguir amb la mateixa dinàmica que el darrer any pel que fa a les Llars d’infants, amb unes quotes abusives i la desviació de pares a la privada o a casa. El què ja ha suposat l’acomiadament de 7 educadores. Per al proper curs encara es pot empitjorà la situació.

Pel grup de PSC-Progrés, aquests comptes també haurien de servir per establir una prioritat clara: la millora de la imatge de la ciutat i del seu espai públic. Més neteja, més manteniment dels carrers i mobiliari urbà, més atenció als solars buits i abandonats del centre, als aparadors de les botigues tancades, etc.

Tanmateix, s’hauria de preveure diners per a ajudar a les famílies que més pateixen la crisi. Els últims tres anys, no s’ha gastat ni la meitat dels diners per ajudar a les persones amb dificultats, i de famílies amb necessitats n’hi ha i moltes.

Des de Progrés s’afirma que val la pena fer menció que l’Ajuntament de La Seu, malgrat la crisi, disposa de més diners ara que fa 10 anys. L’augment abusiu d’impostos, especialment la contribució, i el manteniment de les aportacions de l’Estat, fa que es disposi d’un 55% més d’ingressos que fa 10 anys. Per contra, no s’ha reflectit en la millora dels serveis públics, el cas de les Llars d’infants n’és un bon exemple.

(Text: PSC-Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada