PSC-Progrés dóna suport als treballadors de Tradema de Solsona

El grup municipal del PSC-Progrés a La Seu d’Urgell ha volgut donar suport als treballadors de l’empresa Tradema de Solsona durant els actes de protesta que s’han fet avui a Solsona, agrupant a més de 1.000 persones, en contra del tancament.

Els representants sindicats han fet arribar les condicions en les que es troben pel que fa als trasllats dels treballadors a altres plantes que Sonae (grup que gestiona Tradema) té a altres punts de l’estat espanyol; les prejubilacions o les indemnitzacions.

També s’ha posat de manifest que la nova reforma laboral ha facilitat el tancament unilateral i poc negociat de l’empresa i que deixa els treballadors en una situació d’indefensió.

A la concentració s’hi han afegit institucions i persones de tot Catalunya. Els secretaris generals d’UGT i CCOO, Diputats Provincials, alcaldes, regidors, sindicats i ciutadans que s’han volgut solidaritzar amb els treballadors i famílies afectades pel tancament.

Després de la visita d’ahir del Conseller d’Ocupació, Felip Puig, s’espera que des de la Generalitat es busqui una alternativa per als 140 empleats d’aquesta empresa.

Al finalitzar la manifestació s’ha llegit un manifest on es demana el suport de totes les institucions i ciutadans per trobar una solució i també per fer un impuls industrial de la comarca del Solsonès, donat que el tancament de la planta de Tradema a la Solsona suposa un augment de fins al 35% de l’atur a la comarca.

El portaveu del grup municipal de Progrés a La Seu, Òscar Ordeig, afirma que “la falta d’inversió a les zones rurals i de muntanya porta al tancament de les nostres empreses. Cal buscar projectes econòmics ambiciosos i sostenibles”.

També afegeix que “la nova reforma laboral no para de destruir ocupació i laminar els drets dels assalariats”.

(Text i foto: PSC-Progrés)

 

TOTES LES NOTÍCIES