PSC-Progrés denuncia el desinterès de CiU pel Pirineu

Ahir es coneixia la notícia de la supressió dels serveis territorials de TV3 a les comarques del Pirineu.

Una vegada més, hem de manifestar que retallar al Pirineu té unes conseqüències molt més devastadores pels seus ciutadans ja que, com en aquest cas, suposa eliminar la totalitat del servei públic.

Retallar els servis de TV3 al Pirineu, implica la supressió del 100 % del servei. Cal dir que es tracta d’un servei molt reduït, i que aquesta decisió elimina tots els corresponsals de la nostra zona. Segur que amb un mínim de sensibilitat cap al territori aquest mateix estalvi es pot aconseguir fàcilment aprimant una mica els serveis centrals de TV3.

Una vegada més el govern de CiU no té cap problema alhora de suprimir serveis al Pirineu amb l’excusa que es pot fer el mateix des de Lleida o Barcelona.

La tendència centralitzadora dels governants de CiU es posa de manifest una vegada més. Tal i com ja va passar amb el desmantellament de les delegacions territorials que els Governs dels Presidents Maragall i Montilla havien iniciat per primera vegada en aquestes comarques del Pirineu. Comarques que representen més del 20 % del territori català, encara que només hi visquem un 1 % de la seva gent.

Progrés anuncia accions per aturar la supressió del serveis de TV3 al Pirineu. Una proposta d’acord l’Ajuntament de La Seu expressant el total rebuig a la mesura i demanant rectificació, i accions en el Parlament de Catalunya en la mateixa direcció.

Progrés insta a l’alcalde Batalla que es posi al costat del Pirineu, enlloc dels interessos del seu partit i que treballi per aturar aquesta decisió.

Òscar Ordeig manifesta que “la supressió dels serveis territorials de TV3 facilitarà el desconeixement de la nostra realitat al conjunt de Catalunya i, per tant, augmentarà el desconeixement i l’oblit cap al Pirineu”.

(Text: PSC-Progrés)

 

TOTES LES NOTÍCIES