PS i Liberals coincideixen a valorar la proposició de llei francesa contra el tràfic il·lícit de productes del tabac com un fracàs de les relacions diplomàtiques d’Andorra amb França.
L´oposició es mostra preocupada per la iniciativa del grup de centredreta francès, que pretén limitar a dos paquets per persona la franquícia per al tabac.

El president del grup parlamentari liberal considera que el Govern d´Andorra no està sent diligent i que aquests fets, com la marxa del consolat del país, és una mostra del fracàs de les relacions amb França. Considera que no ajuda en la negociació amb la Unió Europea ni a mantenir l´acord duaner.

“Andorra és un país tercer i hi hagi acord d’associació o no continuarà sent un país tercer. La quantitat de cigarretes són 150, no 40 com diuen ara. Amb l’acord duaner són 300 i com a tractat internacional està per sobre de la directiva. Per tant, no ens consideren ni com un país tercer”, denuncia el president del grup liberal, Josep Pintat.

El PS ha criticat l´executiu en la mateixa línia. Pere López creu que “demostra que aquest el Govern no ha sabut fer una planificació internacional per explicar els avenços que ha fet Andorra des del 2009 i que determinats clixés europeus i dels nostres veïns es segueixen mantenint”. López ha insistit que cal evitar que això passi en el futur, tenint en compte les negociacions amb la Unió Europea.

Per la seva banda, des de Demòcrates per Andorra han dit que no entraran a valorar iniciatives que es puguin tramitar i debatre en el marc d’un altre parlament. DA ha insitit que Andorra pren com a referència l’acord duaner vigent amb la Unió Europea, que preval per sobre de la legislació nacional, i entén que qualsevol canvi en matèria de franquícies s’ha de produir en el marc de les negociacions del futur acord d’associació amb la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada