camp-cincaEl ministeri de Medi Ambient, en col·laboració amb la Comissió Nacional de Residus, realitzarà una prova pilot de recollida i gestió de la fracció orgànica dels residus de grans productors.

Amb aquest objectiu el consell de ministres ha aprovat la convocatòria d’un concurs públic amb dos lots. El primer lot preveu la contractació d’una empresa que assumeixi una prova d’autocompostatge. L’adjudicatària haurà de dur-la a terme en un lloc amb condicions climàtiques extremes, prioritàriament a Grau Roig o el Pas de la Casa.

L’empresa llogarà la maquinària autocompostadora i col·locarà els cubells per dipositar la matèria orgànica dels productors que hi participin així com els vehicles per a la recollida.  El compost que obtingui serà lliurat als comuns per a actuacions de jardineria.

El segon lot preveu un model de prova amb quatre grans productors del sector comercial. L’empresa adjudicatària subministrarà els contenidors necessaris i recollirà diàriament el residu generat, un residu que podria ser exportat si s’obté la preceptiva autorització

El concurs respon a la voluntat del Govern d’Andorra i de la Comissió Nacional de Residus d’ assolir els objectius del Pla Nacional de Residus, que estableix com a objectiu per a l’any 2015 recollir i gestionar el 5% de la matèria orgànica produïda al país (aproximadament 625 tones). La prova pilot també segueix la política de prioritzar el reciclatge davant la valorització energètica i l’eliminació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada