Prova pilot d’activitat extraescolar vinculada amb els eSports

Un comandament de videojoc
Un comandament de Videojoc. Foto de Croberin Photography de Pexels

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior informa que el pròxim 25 d’abril iniciarà una prova pilot d’activitat extraescolar en l’àmbit dels eSports. La prova es farà a l’escola Germans de Riba d’Ordino, i està dirigida a una vintena d’alumnes d’entre 8 i 10 anys tant del sistema educatiu andorrà com del francès.

Així, l’objectiu de l’activitat és educar als joves en l’ús responsable de les pantalles digitals i videojocs, posant especial èmfasi en el foment del treball de l’equip, la millora de les funcions cognitives com la memòria o la capacitat de reacció, el foment de la creativitat o l’afavoriment de la presa de decisions i pensament crític.

L’activitat, que es realitzarà els dilluns i dimecres, s’ofereix als alumnes inscrits a Esports Extraescolars i tindrà una durada de 20 hores. Cadascuna de les 10 sessions, de 2 hores cadascuna, tindrà un propòsit concret que es treballarà abans, durant i després de la part purament de joc. Entre altres, s’abordaran temàtiques com els hàbits saludables, la seguretat a les xarxes, l’activitat física i nutrició, la regulació emocional, l’ús dels videojocs, el treball en equip i la igualtat de gènere.

Per a la tria dels jocs s’ha tingut en compte la seva idoneïtat per a l’edat dels alumnes, i els que finalment s’han escollit són Fifa 22, Minecraft i Assetto Corsa. A més, se’ls entregarà informació prèvia a cada sessió relacionada amb el taller que els seus fills desenvoluparan aquella setmana.

Paral·lelament a aquesta activitat, el Centre de Formació al Llarg de la Vida preveu oferir als pares, pròximament, xerrades d’ajuda a la gestió de les pantalles a casa, que inclouran consells pràctics en la convivència dels videojocs i les pantalles amb la vida familiar, escolar i personal dels infants.

TOTES LES NOTÍCIES