Protegeix la teva pell de la contaminació

Les nostres administracions tenen un gran repte: la lluita contra la contaminació ambiental. En moltes ciutats del nostre país ja està en marxa la prohibició de circular amb vehicles contaminants durant els dies d’alt índex de pol·lució. Aquesta prohibició serà total d’aquí a molt poc temps, i és que la contaminació afecta molt seriosament la nostra salut. Però no només els nostres òrgans interns es veuen afectats per la pol·lució, la nostra pell també la pateix, per això volem explicar-te com pots protegir la pell de la contaminació.

L’exposició prolongada i repetitiva a alts nivells de contaminació pot superar les capacitats de defensa de la pell, el que fa mal i compromet la seva capacitat natural per desintoxicar i regenerar-se. D’altra banda, es produeix una falta d’oxigen (estrès hipòxic), element bàsic perquè les cèl·lules puguin produir l’energia que necessiten per garantir la seva vitalitat.

Un dels contaminants atmosfèrics més nocius per a la salut, i també per a la pell, són les partícules en suspensió PM 2.5. Majoritàriament produïdes per l’activitat humana, tenen una mida inferior a les 2,5 micres (fins a 20 vegades més petites que la mida d’un porus)

Segons el Journal of Investigative Dermatology, les nanopartícules presents en l’aire urbà estan directament associades a la proliferació de taques fosques i a la formació de plecs nasolabials més pronunciats, però també són responsables de l’aparició d’arrugues, porus oberts, vermellors, reducció de l’oxigen a la pell… Per tot això, la contaminació està considerada com un dels pitjors enemics de la pell, causa dels seus efectes asfixiants i oxidants. I és que la pell dels qui viuen en àrees urbanes ha de suportar l’acció de prop de 1.400 substàncies químiques al dia. Recorda que és la pell la que ens protegeix dels factors mediambientals!

Cosmètics per protegir la pell de la contaminació

  • Power Oxygen, de Skeyndor. Neix per frenar els efectes nocius de la pol·lució a la pell i millorar la seva oxigenació. Compta amb dos protectors antipol·lució: un filtre PM 2.5, que protegeix i neteja immediatament l’epidermis de contaminants, formant una malla capaç d’atrapar les partícules PM 2.5 i eliminar-les, i un escut mediambiental que exerceix com a barrera protectora global a través d’una pel·lícula no oclusiva que limita el dany intra i extracel·lular. Per millorar l’oxigenació cutània, aquesta gamma aconsegueix que l’oxigen O2 es concentri en la pell i proporciona el transport d’oxigen que aquesta necessita per assegurar la seva vitalitat. La gamma està formada per dos productes: City Pollution Barrier-Boosting Serum (58 € / 30ml), producte detox per cara i coll. La seva fórmula combina actius d’acció detoxificant, antioxidant i de protecció enfront de la contaminació urbana, per a un efecte purificant global més intens. Cosmètic ideal per a entorns urbans. I City Pollution Block Cream o Gel-Cream + O2 (53 € / 50 ml), el primer per a pells normals o seques i el segon per a pells mixtes o grasses. Tots dos són productes amb elevat contingut en Perfluorodecalina, molècula atrapa oxigen. La seva fórmula combina actius d’acció oxigenant, prebiòtica i de protecció enfront de la pol·lució mediambiental, per a un efecte oxigenant revivificant profund.
  • EGF + 2A Daily Treatment, de BioEffect. Ajuda a combatre les constants agressions mediambientals, protegeix, calma i renova la pell. Ha estat dissenyat per ser aplicat en 2 passos a fi d’optimitzar l’absorció de tots els seus ingredients. El pas 1 és un concentrat antienvelliment intens. Formulat a base d’EGF conreat en plantes d’ordi islandès, aquest sèrum augmenta la densitat cutània. Una pell més gruixuda estarà més protegida davant dels agents contaminants. A més, atenua els efectes del fotoenvelliment, redueix línies d’expressió i arrugues. El segon pas és un tractament energitzant contra la contaminació urbana. Està compost per àcids ferúlic i azelaic, lluita contra la inflamació produïda per la contaminació ambiental. D’acció antibacteriana i antiinflamatòria, protegeix la pell de l’acció de radicals lliures, combat la rosàcia, redueix els punts negres i evita la hiperpigmentació. El seu preu: 195 €.
  • Bio-Beauté, de Nuxe. Completa línia de tractaments BIO desmaquillants i netejadors, anti-pol·lució, ultra suaus amb tensioactius vegetals d’origen 100% natural, sense sulfats i amb textures actives eficaces. Estan enriquits amb actius hidratants i, per tant, són adequats per a tot tipus de pell, incloses les més sensibles. Però a més està formulat amb un complex vegetal inèdit per alliberar la pell de la contaminació. Per eliminar les partícules de contaminació que s’acumulen a la superfície, aquesta gamma de netejadors i desmaquillants s’ha associat dos actius naturals en un Complex Anti-contaminació inèdit: L’Extracte de Llavors de Moringa, amb propietats purificants i protectores, que actua com un escut limitant l’adhesió de les partícules contaminants. En el cor de la pell, atrapa aquelles partícules per a activar la seva eliminació. També té extracte de raïm blanc BIO, en concret la varietat Sultana, que ajuda a combatre l’estrès oxidatiu induït, sobretot, per la contaminació. La gamma està formada per Aigua Micel·lar Desmaquillant (14,90€/200ml), Escuma Netejadora Suau (14,90€/150ml), Gel d’Olis Desmaquillant (15,90€/125ml), Desmaquillant d’Ulls Bifàsic (13,90€/125ml) i Gel Exfoliant Suavitat (14,90€/60ml), tots ells anti-contaminació.
  • Urban Skin Defense, de Nivea. Mitjançant una poderosa barreja d’ingredients, la gamma Urban Skin Defence & Detox ha estat especialment formulada per a contrarestar els efectes en la pell d’un estil de vida urbà. Urban Skin Defence Cura de Dia FP20 Anti-pol·lució (5,99 € / 50ml) protegeix la pell dels agents externs, com la pol·lució i la radiació solar, i incorpora antioxidants que reforcen la defensa natural de la pell. Urban Skin Detox Gel-Crema de Nit (5,99 € / 50ml) cuida la teva pell durant la nit, per a una pell d’aspecte ters i radiant al dia següent. Proporciona 48h d’hidratació i un efecte detox a la pell, gràcies a la seva fórmula amb Extracte de Te Verd bio, antioxidants i Àcid Hialurònic. Revitalitza la teva pell gràcies a la seva fragància refrescant i la seva textura lleugera, Urban Skin Detox Mascareta Purificant 1 Minut (3,99 € / 75ml) és una màscara detox d’ús ràpid, amb Argila Blanca i Extracte de Magnolia, per purificar la teva pell amb un efecte peeling exfoliant.
  • Elixir Jeunesse, de Yves Rocher. Completa gamma de productes anti-edat formulada amb un extracte d’Aphloia, que ha demostrat la seva eficàcia en la disminució de l’adhesió de les partícules de carboni (procedents de la pol·lució) sobre la pell. Els productes d’aquesta gamma tenen més d’un 90% d’ingredients d’origen natural i el 0% d’olis minierales, silicones, colorants (excepte el roll-on anti fatiga) ni parabens. La gamma està formada per: Tractament Reestructurant Dia pells normals i mixtes (21,95 € / 50ml), Tractament Recuperació Nit (21,95 € / 50ml), Gel Micel·lar Desmaquillador (7,95 € / 200ml), Mascareta Flash Oxigenant ( 14,95 € / 75ml), Sèrum Doble Acció Reparació + Pol·lució (19,95 € / 30ml) i Roll-On anti fatiga (14,95 € / 15ml).
  • Aigua Micel·lar Black Charcoal antipol·lució, d’Harmonia. Neteja la pell en profunditat, eliminant el maquillatge i l’excés de greix alhora que detoxifica l’epidermis de la contaminació. A més purifica disminuint les impureses i la brutícia dels porus mentre protegeix enfront del fum del tabac i metalls pesats. Aquesta aigua micel·lar, de textura fresca i lleugera, combina les propietats de la Moringa i la capacitat absorbent del carbó per protegir la pell de la pol·lució. A més conté les propietats antiinflamatòries i tonificants de l’aigua de saüc, que contribueixen a regenera la pell, i l’àloe vera, que suavitza i hidrata la pell i cicatritza les ferides. El seu preu: 9,90 € / 300 ml.
  • Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer, de Clinique. Incorpora una tecnologia avançada que reuneix diverses accions en una mateixa fórmula concentrada. Proporciona hidratació, enforteix la barrera natural de la pell, i incorpora una potent barreja d’antioxidants, que al costat d’una correcta protecció solar manté la pell protegida de les agressions i dels primers signes d’envelliment. A més, aquesta innovadora crema diària, posseeix una textura sedosa que absorbeix ràpidament, refrescant la pell de forma immediata. El seu preu: 20 € / 30ml.
  • Anti Pol·lució, de Dra. Schrammek. Millora els mecanismes naturals de protecció de la pell contra els danys ambientals i els radicals lliures, ajudant a reforçar la barrera de la pell gràcies als seus potents efectes anti oxidants i calmants, guarint i regenerant la pell. El seu preu: 42 € / 7 ampolles 2ml.

TOTES LES NOTÍCIES