Protecció Civil veu complicat que aquest dissabte es reobri l’accés a França per la neu i el fort vent

El director de Protecció Civil i Emergències, Francesc Areny, veu complicat que aquest dissabte es pugui obrir l’accés amb França per la RN22, tancat des de primera hora del matí a causa de la nevada i el fort vent que bufa a la zona, tot i que assegura que les autoritats franceses estan atentes per si milloressin les condicions meteorològiques. Pel que fa al diumenge, les nevades i el fort vent previstes per a la nit i el matí fan pensar que també hi haurà complicacions de cara a reobrir la carretera RN22.

Des d’aquest dissabte al matí les autoritats franceses han tancat l’accés a França per la RN22 a causa del torb, que dificulta la visibilitat a la carretera i fa perillosa la conducció. Segons el director de Protecció Civil i Emergències, Francesc Areny, ‘el que ens ho complica tot és el torb. Un torb que fa que no hi hagi visibilitat a l’hora de conduir i que fa que es provoquin congestes a la carretera’.

‘Amb la previsió hem d’anar una mica sobre la marxa per si hi ha alguna aturada’, que faci millorar la visibilitat i que permeti treballar i reobrir la carretera, i Areny s’ha mostrat convençut que al mínim moment que les condicions ho permetin, els francesos ‘segur que obriran’.

A més, Francesc Areny ha assenyalat que serà ‘complicat’ poder obrir aquest diumenge per les fortes nevades i vent que s’anuncien per a la matinada i el matí del diumenge.

D’altra banda, els vols dels turistes amb destinació Andorra que inicialment havien d’aterrar a Tolosa s’han desviat a l’aeroport de Barcelona perquè puguin arribar a Andorra per la frontera del Riu Runer. El propi ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha comunicat aquesta decisió al president de la Iniviativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, així com a l’Oficina de Turisme de la població.

Segons el Centre Nacional del Trànsit, a les 12.30 hores d’aquest dissabte encara és obligatori dur equipaments especials a la CG2 a partir del Tarter, a la CG3 a partir d’Ordino i la CG4 a partir d’Erts. A banda del tall de la RN22, també és obligatori l’ús d’equipaments a la RN20 entre la Tour de Carol i Acs dels Termes.