Protecció Civil ha acordat la reobertura al trànsit de la Carretera General 3, tallada des d’ahir a la tarda a partir de la sortida nord d’Arinsal, i la carretera General 4, entre Arans i el Serrat, tallada des del matí d’ahir. El pas de vehicles es realitzarà sota la supervisió policial.

La decisió s’ha adoptat davant la reducció del risc d’allaus en aquestes dues zones. La mesura permetrà tornar a comunicar la zona alta d’Arinsal i els nuclis de les Bordes d’Arans, Llorts i el Serrat.

En el cas d’Arinsal s’han realitzat set tirs de Gazex que han permès purgar els punts més problemàtics i eliminar el confinament dels veïns dels edificis Amadeu, Velvet, Patagonia, Crest i Chalet Solana. Igualment hi ha previst autoritzar el retorn dels veïns dels tres Blocs de Prats Subirans, avacuats dijous al vespre, amb l’advertiment que poden tornar a ser confinats en funció de l’evolució meteorològica.

Pel que fa a la Vall d’Ordino s’autoritza la circulació dels vehicles entre Arans i el Serrat, però es manté de manera provisional el confinament dels edificis de les Salines.

Pel que fa al transport escolar, el servei ha funcionat avui amb total normalitat, segons ha assenyalat el departament de Serveis Escolars del ministeri d’Educació, amb l’excepció de les rutes entre Arans i el Serrat i Soldeu i el Pas de la Casa. Aquests talls es van avisar als pares a través d’un missatge sms a tots els usuaris del servei.

Els esforços es concentren ara en la vall d’Orient per intentar reobrir el més aviat possible l’accés al Pas de la Casa des de Soldeu, tancat pel risc d’allaus. El ministre d’Economia i Territori es troba sobre el terreny supervisant els treballs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada