Protecció Civil manté l’Alerta del pla TRANSCAT per la fuita de gas propà d’un camió a Vielha

Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat manté l’Alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT per la fuita de gas propà en un camió a Vielha. 
 
L’incident es localitza a la carretera de França número 24, una via de servei al costat de la N-230 al pk 164 aproximadament.
 
Els efectius dels Bombers de la Generalitat i els Pompièrs d’Aran, amb cinc dotacions, continuen treballat a la zona. Per la seva banda, l’empresa de transport ha activat un cremador de gas per fer-ne ús en la gestió de l’accident.
 
La fuita a la cisterna és petita i s’està valorant conduir el gas que fuita a través d’una mànega d’uns 60 metres per cremar-lo de forma controlada en una zona segura apartada de la cisterna. Mentre durin aquestes tasques, es manté com a mesura preventiva un perímetre de seguretat de 300 metres i s’han desallotjat unes 50 persones de les naus properes sense que hi hagut hagut cap ferit.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments es mantenen les restriccions de trànsit a la N-230 en ambdós sentits i els vehicles són desviats per una via de servei.
 
El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil està en contacte amb els operatius i amb l’Ajuntament de Vielha i el Conselh Generau d’Aran per fer seguiment de l’incident i les mesures de protecció a la població. Eviteu apropar-vos a la zona afectada i seguiu les indicacions dels operatius.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.