Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta avui dilluns el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel perill d’incendi forestal que afecta avui 14 comarques, una més que ahir, sobretot el litoral i  prelitoral, interior de Catalunya i prepirineu occidental.

Protecció Civil demana la col·laboració ciutadana per evitar incendis, extremant les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i trucant ràpidament al 112 en cas de veure foc o fum.

Les comarques amb més risc d’incendi forestal pel dia d’avui d’acord amb el mapa de perill elaborat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat,  i incloses en la prealerta de l’INFOCAT són:
 
  • Demarcació de Barcelona: Baix Llobregat, Garraf i Vallès Occidenta
  • Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà i Priorat
  • Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès
  • Demarcació de Lleida: Noguera i Garrigues
  • Demarcació de la Catalunya Central: Anoia i Bages
  • Demarcació de l’Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell i Pallars Jussà
 
Per avui dilluns el Servei Meteorològic ha emès un avís per calor a Ponent, que afecta les comarques de la Noguera, del Segrià, Pla d’Urgell, Urgell, Garrigues i Ribera d’Ebre. Les altes temperatures podrien afavorir també l’aparició de tempestes amb possible aparat elèctric a partir d’aquesta tarda a les comarques interiors del país, especialment a la Catalunya Central i el Ripollès. Cal estar atents ja que els llamps poden suposar el punt d’origen d’un incendi posterior.
 
Protecció Civil insisteix a la població en tenir molta precaució i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara elements d’ignició, presència de restes o deixalles, etc. També cal anar molt en compte amb l’ús de barbacoes o altres elements de risc a les urbanitzacions a l’entorn de zones boscoses, sobretot si aquestes no disposen d’una franja perimetral sense vegetació. A més, cal fer èmfasi a què no s’han de llençar burilles, encara que semblin apagades, ni caminant ni per la finestra del cotxe ja que poden generar un incendi forestal. Podeu consultar tots els consells al web interior.gencat.cat/incendisforestals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada