risc-incendisEl Departament de Protecció Civil ha incrementat les mesures de vigilància i prevenció pel risc d’incendis. Actualment el risc és extrem a la parròquia de Sant Julià de Lòria, elevadíssim a Andorra la Vella i elevat a la resta del país, però les previsions meteorològiques indiquen que el risc podria augmentar a tot el país en els propers dies. Així, les mesures de prevenció s’han incrementat i es recomana als ciutadans no anar a zones boscoses i aplicar els consells de precaució davant el risc d’incendis.

Des de divendres 3 de juliol el risc d’incendis a Sant Julià de Lòria es va situar a nivell elevadíssim i per tant es van prendre les mesures de vigilància pertinents, amb el tancament de les barbacoes i la major supervisió per part dels agents comunals, bombers i banders, entre d’altres. Aquest mateix dimarts, a Andorra la Vella el nivell s’ha situat en elevadíssim i per tant s’ha acordat tancar totes les barbacoes de la parròquia i incrementar la vigilància.

Les previsions meteorològiques indiquen que el risc d’incendis actual només pot augmentar, ja que hi ha una important sequera acumulada, es preveuen temperatures elevades, vents de sud i no es preveuen pluges en els propers dies. Per aquest motiu, en vista que el risc vagi pujant, s’han incrementat les mesures de vigilància i el seguiment de les condicions meteorològiques. El risc d’incendis és elevat no només pel que fa a la possibilitat d’ignició sinó també perquè en cas que s’iniciés un incendi, aquest tindria un elevat risc de propagació.

Des de Protecció Civil es desaconsella als ciutadans anar a les zones boscoses, sobretot a les zones amb el risc extrem. A més, es recorden els consells de precaució com no llençar puntes de cigarretes a terra, no deixar brossa al bosc o a la muntanya, no deixar mai un foc sense controlar, mullar les centres que puguin quedar d’una barbacoa, i en general extremar les precaucions. En cas que el nivell de risc augmenti a altres zones del país, també es procedirà al tancament de les barbacoes.

El Departament de Protecció Civil treballa conjuntament amb el Cos de Bombers, el Cenma, el Cos de Banders, i els comuns per garantir l’operativa de prevenció d’incendis. El nivell de risc d’incendis es pot consultar a www.incendis.ad/mmn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada