Protecció Civil i la Creu Roja signen un conveni que amplia la col·laboració a la gestió d’emergències

creu roja

El director de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Francesc Areny, i el president de la Creu Roja, Josep Duró, han signat aquest dijous el conveni de col·laboració entre les dues parts.

L’acord formalitza la cooperació entre les dues entitats que ja s’està realitzant i s’amplia a altres àrees com la gestió d’emergències. En aquest sentit, el Conveni posa a disposició del servei de Protecció Civil els mitjans materials i humans de la Creu Roja en cas d’emergència o catàstrofe.

L’acord regula igualment la vessant preventiva de la Creu Roja -que dóna servei en tots els grans actes esportius i culturals- i la formativa. Josep Duró ha explicat que la formació no es limita a socorristes i voluntaris sinó que existeix un  ambiciós pla  de formació a les escoles. El pla es va iniciar ara fa sis anys entre els infants de deu anys amb una formació específica sobre primers auxilis i s’ha ampliat ara amb una nova formació, amb la col·laboració del CENMA, sobre primers auxilis i riscos naturals adreçada a joves de 16 anys, que ja ha estat rebuda per un miler d’alumnes.

L’objectiu amb que es treballa és que en cas de catàstrofe o emergència aquests infants ara formats esdevinguin agents actius i aportin els seus coneixements tan per posar-se en situació de seguretat ells mateixos com al seu entorn, tal i com ha explicat Francesc Areny

Francesc Areny ha lloat la tasca que desenvolupa la Creu Roja, “una feina que contribueix a la qualitat de vida de la nostra societat” i ha destacat que molts dels esdeveniments organitzats per institucions o el sector privat no es podrien desenvolupar sense la seva participació.

El conveni preveu igualment la participació activa de la Creu Roja en els plans de protecció civil i simulacres, en la formació del personal i en la divulgació les campanyes de conscienciació.

(Foto: S.F.G.)