El  departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha fet balanç aquest matí de les actuacions realitzades en el marc dels dispositius preventius de seguretat per als actes públics que s’han organitzat al llarg d’aquest any 2016. En concret s’ha donat servei a 58 actes tant privats com públics de temàtiques molt diverses, com concerts, festes, esdeveniments esportius i de destacada rellevància com són la Copa del món d’esquí o el Tour de França.

Així ho han exposat els responsables del departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències en la reunió mantinguda aquest matí amb presència de representants dels diferents estaments i organismes que col·laboren i intervenen amb Protecció Civil: Comuns; Servei de Policia; Departament de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Cos dels Banders, Departament de Medi Ambient, Secretaria d’Estat d’Esports, Andorra Turisme, Serveis de Circulació comunals; Creu Roja, Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres, Assistència mèdica, i Voluntariat. La trobada també ha comptat amb l’assistència de la secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega.

L’acte d’avui s’emmarca en les accions informatives i formatives de prevenció estipulades en el decret de creació del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències. En aquest sentit, al llarg d’aquest any s’han realitzat 869 formacions a joves escolars del Principat d’entre 15 i 16 anys, voluntaris de diferents organitzacions, Associacions de gent gran, i els acompanyants d’esquí escolar.

En referència a les tasques de coordinació d’emergències d’aquest any Protecció Civil n’ha realitzat 28: 17 relacionades amb els riscos naturals, 8 amb vessaments de gasoil, i 3 de conceptes diversos.

La reunió d’aquest matí també ha servit per presentar alguns dels projectes i prioritats del Departament pel 2017 com són el projecte de Llei qualificada de protecció civil, la reglamentació dels esdeveniments especials, els reglaments de les formacions en socorrisme, l’elaboració de plans d’auto-protecció de poliesportius i sales d’actes, entre d’altres.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada